Nyomtatás

Díjugratók fináléja Kanizsán

Több forduló után vasárnap a Zala Megyei Díjugrató Bajnokság fináléját rendezték meg a nagykanizsai Csónakázó-tónál. A nyár folyamán már voltak a lovasok Kanizsán, s ahogy akkor, úgy most is nemzetközi volt a mezőny, ami egyébként nyugat-dunántúli indulókat is magában foglalt - a zalaiakon kívül.

- Egészen pontosan 54 startunk volt, de ami a legnagyobb nyereségünk, hogy hosszú évek után sikerült bevonni a díjugratóink versengésébe a horvát és szlovén lovasokat is - fogalmazott elégedettséggel hangjában Dobri Lajos, a Zala Megyei Lovas Szövetség elnöke. - Ezzel is sikerült emelnünk versenyeink színvonalát, de azt is tegyük hozzá, az is nagyon sokat számít, hogy a zalaiakon kívül hosszú évek óta a dunántúliak is rendszeresen jönnek versenyeinkre. A színvonalra még úgy sem lehet panaszunk, hogy olyan húzóemberek, mint például Kaizinger Balázs, vagy Egyed László nem voltak itt, ők éppen külföldi versenyeken bizonyíthattak.

Az értékelés itt azonban még nem ért véget.

- Külön el kell mondanom, hogy a lovasok egyöntetűen dicsérték a pályát, melynek jót tett a verseny előtti esőzés - folytatta Dobri Lajos. - S akkor még a gyermek bajnokság döntőjéről nem is szóltam. Az ő esetükben az az igazán örömteli, hogy sokan vannak az utánpótlásban, s a megye "balatoni vidéke" élen jár a tehetségek felkutatásában. Jó bizony azzal szembesülni, hogy sokan választják a lovassportokat és a díjlovagló döntőjük azt is bizonyította, hogy van is érzékük mindehhez.

Zala Megyei Díjugrató Bajnokság döntője, Nagykanizsa. Az egyes kategóriák győztesei. Kezdő lovasok bajnoksága: 1. Szakonyi Anna (Twist nevű lován; Pro Equus LK Bagod). Kezdő lovak bajnoksága: 1. Finta Géza (Elzino nl.; Kinizsi SK Gyenesdiás). Ifjúsági lovasok bajnoksága: 1. Borzai Melitta (Dolli nl.; Gyenesdiási LSE). Felnőtt lovasok bajnoksága: 1. Andrics János (Passat nl.; Rádiházai Lovas Klub).

Zala Megyei Lovas Gyermekügyességi Bajnokság döntőjének eredményei. Futószáras kategória: 1. Csősz-Tóth Julianna (Georgikon Lovasiskola Keszthely) 24 pont, 2. Szokol Liliána (Toledo LE)16, 3. Domina Luca (Kanizsa Lovasklub) 13. C-díjlovas kategória: 1. Vitéz Enikő (Gyenesdiási LSE) 28, 2. Varga Boglárka (Gyenesdiási LSE) 24, 3. Budai Dóra (Gyenesdiási LSE) 17. D-díjlovas kategória: 1. Miszori Mira (Pro Equus LK) 27, 2. Gutta Petra (Pro Equus LK) 24, 3. Csősz-Tóth Julianna (Georgikon LK) 19. Kisugró kategória: 1. Vitéz Enikő (Gyenesdiási LSE) 28, 2. Budai Dóra (Gyenesdiási LSE) 22, 3. Péter Dóra (Pro Equus LK) 18. Ügyességi kategória: 1. Miszori Mira (Pro Equus LK) 27, 2. Gutta Petra (Pro Equus LK) 21, 3. Vitéz Enikő (Gyenesdiási LSE) 21.