Keszthelyiek a dobogón.

A Keszthelyi Yacht Klub (KYC) egyesület szervezésében július középső hétvégéjén zajlott az Alpok-Adria ifjúsági országos minősítő vitorlásverseny, amely szerepelt ugyan a Magyar Vitorlás Szövetség versenynaptárában, de az országos ranglistás értékelésbe nem számít bele - tájékoztatott Búzás Attila, a KYC oktatója.

vitorl~1m.jpg

A helyi szintű megmérettetésen mintegy harminc résztvevő versenyzett kitűnő időjárási körülmények között. A Keszthelyi József Attila Vitorlás Sport Egyesület (KJAVSE), a FI-FI SE és a KYC versenyzői a 420-as, a laser, a kadet és az optimist hajóosztályban mérettették meg tudásukat és ügyességüket.

A kétnapos rendezvény első napján közepesen erős déli szélben sikerült négy futamot lebonyolítani, a második nap a szélhiány miatt a versenyt nem tudták folytatni.

vitorl~2m.jpg

A  420-asok között Sinkovics Bálint és Tolnai Réka, a KYC versenyzői győztek. A laser 4.7 osztályban a keszthelyi Kelemen Eszter (KYC) volt a legügyesebb, a standard laser osztályban pedig Balás Dániel (FI-FI). A kadeteknél a Tolnai Csongor és Asperján Mihály (KYC) páros győzedelmeskedett. Az optimist hajóosztály serdülő kategóriájában Dencs Domonkos (KYC) lett az első, az ifjúsági kategóriában pedig Szalai Kóta (KJAVSE) vitte el a pálmát.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates