Rövidesen fektetik a gyepszőnyeget.

Ragyogó napsütéses időben pályabejárás keretében tekinthették meg a ZTE Aréna felújítási munkálatait, s kaphattak tájékoztatást a munkák jelenlegi állásáról a sajtó képviselői.

img 6632ab

Vigh László országgyűlési képviselő rövid bevezetőjében hangsúlyozta, hogy a politikai vezetés mindent elkövet ezután is, hogy a labdarúgók megfelelő körülmények között készülhessenek fel az erőpróbákra, a futballt szerető közönséget pedig olyan környezet fogadják, hogy szívesen látogasson ki a mérkőzésekre. A képviselő hangsúlyozta, hogy járva az országot, sokan szinte elvárásként fogalmazzák meg, hogy az egerszegi csapat ismét a legmagasabb osztályban szerepeljen. Ezért a klub jelenlévő képviselőitől azt kérte, hogy tegyenek meg ők is mindent, hogy a csapat az NB II feljutást érő első két helyének valamelyikén végezzen.

Csank János, a ZTE FC vezetőedzője annak a véleményének adott hangot, hogy az elmúlt évtizedekben a szomszéd országok jelentősen fejlesztették létesítményhálózatukat, részben ebből is következően csapataik játéktudása is jelentősen fejlődött. Nem lehet ugyan pár év alatt behozni 60 év lemaradását, de mindenképpen örvendetes, hogy most végre lépünk előre. Szeretnének fel kerülni az élvonalba, de ez nem lesz könnyű, arról nem is beszélve, hogy a 12 csapatos NB I még nagyobb kihívás lehet majd számukra.

Kocsárdi Gergely klubigazgató annak a reményének adott hangot, hogy a felújítás befejezése a nézőszám növekedésével jár majd együtt.

A felújítás jelenlegi állásáról Ágoston Zoltán ügyvezető igazgató adott tájékoztatást. Elmondta, hogy befejeződött a pálya talajának cseréje, elkészült öntöző rendszere, vízelvezetése, jelenleg a fűtési csőhálózatot fektetik le, s két hét múlva helyére kerülhet a gyepszőnyeg. Azt is elmondta, hogy több beruházás is folyamatban van, így többek között több öltöző is kialakításra került, s új pályák is épülnek. Reményeik szerint nem lesz akadálya annak, hogy a tavaszi szezon hazai mérkőzései a ZTE Arénában kerüljenek megrendezésre.

 img 6657ab

Az 1,2 milliárdos stadionrekonstrukció kivitelezését közbeszerzési pályázaton a ZÁÉV Zrt. nyerte el. A munkálatok a jövő év elején elkezdődnek, nyárra már látványos lesz a megújulás, 2016. év végéig pedig megépül az új, északi lelátó is, így egy minden igényt kielégítő, 11.200 főt befogadó, nemzetközi szintű létesítménnyel gazdagodik Zalaegerszeg.

Végezetül Ágoston Zoltán annak a véleményének adott hangot, hogy mind a fejlesztések, mind a szakmai munka jó kezekben van, a célok elérésének záloga egyrészt Csank János és Kocsárdi Gergely, illetve a többségi tulajdonos Végh Gábor, másrészt a város vezetésével, Balaicz Zoltán polgármesterrel és Gecse Péter alpolgármesterrel való napi folyamatos kapcsolat.

Fotó: Pente Valéria

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates