Nem kell nulláról kezdeniük a tájfutóknak.


Megszüntették a járvány ügyi korlátozásokat, kitört a nyári meleg, egyre jobban beindulnak a szabadtéri sportágak. Köztük a tájékozódási futás is.

 

feherferenc– Nem kell teljesen újra indulnunk a leállás után - hangoztatta Fehér Ferenc, a Trió Egerszeg ZTC elnöke, edzője. – Sportolóink egyénileg edzettek, így nem kell nulláról kezdenünk. Egyénileg rendszeresen látogattuk az erdőket, ahol abszolút nem voltak személyes érintkezések, nyugodtan edzhettünk. A versenyek persze elmaradtak. Július közepétől azonban elkezdődnek a regionális rangsoroló versenyek, bár létszámkorláttal lehet megrendezni ezeket. Egy nagy verseny már lebonyolításra került, a 24 és a 12 órás váltóverseny, amelyen 500-an állhattak rajthoz.


- Melyek azok az események, amelyeken mindenképpen elindulnak a klub versenyzői?


- Reméljük, a lazítás hatására nem rosszabbodik a helyzet. Az országos szövetség vezetése kibocsátotta új versenynaptárát, amelyben az országos versenyek mindenképpen lebonyolításra kerülnek, igaz az eredetihez képest más időpontban. Ezeken mindenképpen szeretnénk részt venni. Az egyéb versenyek megrendezését a szervezőkre bízta az országos testület. Itt a klubok szakemberein múlik, hogy rendeznek versenyt vagy sem. AZ ob-ken ott leszünk, a többi eseményt igyekszünk úgy megválasztani, hogy segítsék sportolóink felkészülését.


– A járványügyi helyzet több egyesületet megroppantott anyagilag Egerszegen is. Mi a helyzet a tájfutóknál?


– A klub működését a leállás nem befolyásolta, a támogatóink kitartanak mellettünk, a sport pályázatok továbbra is élnek, az egyéb bevételeinkből is folyik be pénz. Nem lesz gond anyagi stabilitásunkkal.


- A tervek szerint idén rendeznének egy országos bajnokságot Zalaegerszegen...


– Az országos rövid távú sprint- és váltóbajnokság megrendezése nem lesz könnyű feladat, nagyon nehéz támogatókat találni ebben a helyzetben. Ennek ellenére bizakodunk, hogy sikerül lebonyolítanunk. A verseny szervezése kis csúszással, de elkezdődött, jól haladunk. Az önkormányzati, illetve magán területek bejárása megtörtént, az egyeztetések folynak az épületek igénybe vételéről. A terület és a verseny helyszíne adott, így készülhetnek a verseny térképei. Mellette folyik a szállások, étkezések szervezése, az eszközök beszerzése. Remélem, hogy sikerül megrendeznünk az ob-t, egy színvonalas rendezés nagy sikert jelentene számunkra.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates