Folytatta a hagyományt a Trió Egerszeg ZTC.

 

Évek óta szállítják a jó eredményeket a Trió Egerszeg ZTC tájfutói. A klub több éve már sajátnevelésű sportolókkal éri el sikereit. Nemrég rendezték meg az a 2019 évi utolsó országos versenyt, amelyen jól szerepeltek, ezzel az idei esztendő a versenyzés szempontjából lezárult.


feherferenc– Folytattuk a hagyományt, 2019-ben is jól szerepeltek sportolóink - hangoztatta Fehér Ferenc a klub elnöke, edzője. – Két fontos tényezőt tartunk szem előtt, hogy a különböző korosztályokban jól szerepeljenek sportolóink, valamint az utánpótlás nevelés terén tudjunk előrelépni. Egyesületünk a hazai klubok versenyében a pontszámítás alapján a 15. helyen végzett. Igaz, kevesebb pontot gyűjtöttünk, mint az elmúlt években, de több mint 90 egyesület versenyében helyezésünk mindenképpen jónak mondható. Az eredményesség mellett az utánpótlás területén vagyunk jók, 59 versenyzőnk a különböző korosztályokban szerepel. Nemcsak versenyeznek, hanem szorgalmasan edzenek is. Minden korosztályban ott vagyunk a legjobbak között. A 14 évesektől a felnőttekig bezárólag szereztünk bajnoki pontokat, a szenior versenyzőink is jól teljesítettek a magyar bajnokságokon.


- Mennyi érmet szereztek?


- Kilencet. Ebben volt egyéni és csapatérem. Egyénileg ebben az évben is Sárecz Éva teljesített a legjobban, öt érmet szerzett, közte egy aranyat. Porgányiné Heinrich Piroska és jómagam szereztünk egyéni érmet, valamint Vajda László a szenior korosztályban. Nemcsak tájfutásban vagyunk eredményesek. Tájkerékpárban is jól szerepeltünk. Több magyar bajnoki címet ért el Molnár Botond, aki a válogatott színeiben is rajthoz állt. Fekete Ágoston is több bajnokságon szerepelt és bajnoki címet szerzett. A Trai-o szakágban Fehér Ferenc és Bednárik Botond is érmet szerzett.


- Mivel nem elégedettek teljesen?


- A szenioroktól jobb eredményeket vártunk, de szeretném hozzá tenni, hogy ők családos emberek, a sportolás mellett dolgoznak. Az idei ob-k elég nagy távolságra voltak Egerszegtől, nem tudtak annyi versenyen részt venni. Szereplésükbe bizonyos objektív körülmények is bele játszottak.


- A takarékos gazdálkodás mindig jellemző volt a ZTC-re…


- A gazdálkodásunk terén is jó évet zártunk. A klub még mindig megengedheti magának, hogy sportolói a kiemelt országos versenyeken anyagi segítségükkel induljanak el. Például a kaposvári versenyen 51 sportolónk indulását segítettük, nevezési díj, utazási költség kifizetésével. Névadó szponzorunk, a Trió Egerszeg Kft., valamint az önkormányzat, a két másik kiemelt szponzorunk támogatása mellett pályázatokon nyert forrásokkal is kiegészítjük költségvetésünket.


- Mit terveznek a következő évre?


- Elnyertük az országos rövid távú és a sprintváltó magyar bajnokság rendezési jogát. Nagy feladatot ró ránk. Több mint 1100 sportoló érkezik szeptember közepén Zalaegerszegre. Az ide érkezőknek a versenyzés mellett meg akarjuk mutatni a várost és környékét. A város lakóinak pedig bemutathatjuk a tájfutást. Az itt élők akarva, akaratlanul láthatják, hogy itt tájfutók versenyeznek. A rendezvény előkészületei megkezdődtek, szeretnénk megfelelni az elvárásoknak, s mindenki megelégedésére, egy remek versenyt rendezni.

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates