ejszakai ob dobogosokPomáz térségében, a Majdán fennsíkon rendezték meg a tájékozódási futók idei országos éjszakai-, illetve egyesületi váltó bajnokságát. A futamokon a Göcsej KTFE és a TRIÓ Egerszeg ZTC tájutói képviselték Zala megyét.

A sportág legextrémebb versenyszámában, az éjszakai ob-n indulóknak az esővel, villámlással és a meredek sáros, sziklás hegyoldalakkal kellett megküzdeni. Ez igazi kihívást jelentett mindenkinek, amit az is mutat, hogy a mezőny egy része nem tudta teljesíteni a versenyt.

 

ejszakai ob dobogosok

 

A fentiek ellenére három zalai dobogós eredmény született. A legfiatalabb szenior hölgyeknél (N35) Császár Éva (Göcsej KTFE) futott nagyon jól és magabiztos fölénnyel utasította maga mögé a mezőnyt, köztük a sérüléseiből lassan felépülő Sárecz Évát (TRIÓ Egerszeg ZTC), aki ezúttal a 3. helyen végzett. A harmadik zalai érmet Varga József (Göcsej KTFE) szerezte, aki az F55-ös korcsoportban a 3. helyen végzett. Az utánpótlás korosztályokban Csertán András (TRIÓ Egerszeg ZTC) lett a legjobb zalai, aki a bajnoki pontot érő 6. helyen futott be a célba a junior férfi kategóriában.

További jobb zalai eredmények. N18: 10. Rövid Boglárka (TRIÓ Egerszeg ZTC). N21: 9. Pózna Anna (Göcsej KTFE). N35:5. Szabó Ágnes (TRIÓ Egerszeg ZTC), 6. Pap Viktória (TRIÓ Egerszeg ZTC). F45: 9. Fehér Ferenc (TRIÓ Egerszeg ZTC). F70: 4. Vajda László (TRIÓ Egerszeg ZTC). F75 – 5. Horváth Zoltán (TRIÓ Egerszeg ZTC

x     x     x

Az éjszakaival megegyező helyszínen, de már fülledt, párás kánikulai melegben rendezték meg az egyesületi váltó bajnokságot.

A férfi és női kategóriában – amelyben 5 korcsoport (14-16-18-20-21) tájfutói alkotnak egy váltót- mindkét zalaegerszegi elindította csapatát. A női versenyben a TRIÓ Egerszeg ZTC csapata nagyszerűen futott és a nagy mezőnyben az előkelő 12. helyet szerezte meg, amely bajnoki pontot ér. A csapat tagjai: Molnár Csenge, Antal Virág Anna, Kolcsár Panna, Dely Virág Anna, Sárecz Éva.

További jobb zalai eredmények. N120: 7. ZTC1 (Szabó Ágnes, Pap Viktória, Uhlir Tímea); 8. ZTC2 (Szabó Emese, Kauffmann Brigitta, Porgányiné Henrich Piroska).

A bajnokságon több, zalai csapatokat is érintő férfi kategóriában nem hirdettek győzteseket, mert rendezői hiba miatt megóvták, majd törölték a verseny eredményét.

Képünkön az éjszakai verseny dobogósai.

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates