Előtérben a szeniorok és az utánpótlás.


Csapadékos tavaszon vagyunk túl. A természetben űzhető sportágak - így a tájfutás - számára nem voltak ideálisak a feltételek. Vagy mégis? Fehér Ferenctől, a Trió Egerszeg ZTC elnökétől, vezetőedzőjétől megtudtuk, a csapadékos időjárás nem hátráltatta a felkészülésüket. A sportolóknak alkalmazkodniuk kell a körülményekhez, és nincsenek cukorból sem, hogy elolvadjanak.


feherferenc- Egy jól sikerült alapozáson vagyunk túl, a téli hónapok sportágunkban az erőgyűjtést jelentik. Márciusban kezdődött a versenyidény – hangoztatta Fehér Ferenc. – A csapadékos időjárás semmi hátrányt nem jelentett, a versenyeket megtartják esőben is. Nyilván jobb ideális körülmények között versenyezni. Az idény kezdetén először a regionális rendezvényeket vettük célba. Ezen viadalok a szezonra való ráhangolódást szolgálják. Itt mindig nagy létszámban állunk rajthoz. Jelenleg az utánpótlás korosztályban 48 igazolt sportolónk van, 9 fős kezdő csoportunk, amelynek tagjai még nem rendelkeznek igazolással, a versenyeken viszont részt vesznek.


- Az eddigi eredményekkel mennyire elégedettek?


- A már említett régiós versenyek Vas, Veszprém, Zala megyében bonyolódnak. Már megrendeztük a megyei diák-olimpia döntőjét is. Elmondhatjuk, hogy 27 ZTC-s diák jutott be az országos döntőbe. Az országos minőségi nemrég kezdődtek. A sorból kiemelkedett a hosszú távú bajnokság. itt a szenior kategóriában Sárecz Éva lett bajnok.


- További elvárások?


- A már említett szeniorok egyéni edzésterv alapján készülnek. Biztos vagyok benne, hogy a további országos versenyeken is jól szerepelnek. Az utánpótlás területén csapatszinten várunk jó eredményeket. Célunk, hogy a széles alapokon nyugvó utánpótlásunkból minél több csapatot indítsunk.


- Mi a helyzet a felnőtt korosztállyal?


- Vannak felnőtt versenyzőink, akik egyetemisták. Ők is inkább váltóban és csapat szinten sportolnak, ez kifizetődőbb számukra. Egy felnőttet kiemelnék, Fekete Ágoston tavaly is, és idén is, tájkerékpárban áll rajthoz. Remélem, hogy ő egyénileg is jól teljesít.


- A ZTC-re mindig jellemző volt a versenyek rendezése, idén is így lesz?


- Idén regionális versenyeket rendezünk, amelyből hármat már lebonyolítottunk, hátra van még három. Igazából a 2020-as évben vár ránk nagy feladat. Jövő év szeptemberében az országos rövidtávú bajnokságot rendezzük meg, amely két versenynapot jelent Zalaegerszegen. Az első nap a már említett rendezvény bonyolódik, másnap a sprint váltó-bajnokság. Mindkét nap 1100 indulóval. Megkezdtük már a versennyel kapcsolatos egyeztetéseket az önkormányzattal.


- Költségvetésük- mint idáig minden évben - ezúttal is rendben lesz?


- Az önkormányzat, a névadó szponzorunk, és kisebb támogatóink anyagilag továbbra is segítenek. A tél során újabb támogatók érkeztek a klubhoz. A pályázatok terén is sikeresek voltunk, innen is sikerült anyagi forrásokat szerezni a klub számára.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates