Az első 25 év után.

Idén ünnepelte megalakulásának 25 éves évfordulóját a Trió Egerszeg ZTC, amely az elmúlt időszakban a térség meghatározó tájfutó klubjává nőtte ki magát. Az egyesület a versenyeztetés mellett, nagy hangsúlyt fektet a sportág népszerűsítésére.

Rendszeresen megrendezik Télapó,-Tojáskereső versenyüket. Mindkettőt nagy sikerrel. Az iskolákban is népszerűsítik a sportágat, mellette a versenyrendezésből is kiveszik a részüket.

feherferenc- Egyesületünk tagsága 114 fő, ebből 91-en versenyengedéllyel rendelkeznek- hangoztatta Fehér Ferenc klubelnök, edző. - A Dunántúl legnagyobb utánpótlás korcsoportját működtetjük. Legfiatalabb sportolónk hét, a legidősebb hetvenhat éves.

Az eredményesség terén is jól áll a klub, az idei évben 9 arany- 14 ezüst- és 15 bronzérmet szereztek versenyzőik a különböző korosztályokban. A tájfutáshoz hasonló sportágakban is megméretették magukat. Tájkerékpárban Fekete Ágoston, Trail-O-ban Fehér Ferenc szerzett az bajnoki címet. Mindketten a magyar válogatottban is képviselték Egerszeget és a klubjukat.

A ZTC edzői, versenyzői több mint 10 regionális versenyt rendeztek. A sportági bemutatók száma az iskolákban és más rendezvényeken meghaladja a hatvanat. A tájfutás világnapi programjába 1600 diákot vontak be. A szervezett programjaikon, mintegy 8000-en vettek részt.


– Az idén ünnepeltük megalakulásunk 25. évfordulóját. Több érdekes programban elevenítettük fel az elmúlt negyedszázadot - folytatta Fehér Ferenc. - Könyvet jelentettünk meg és elismertük a klubban jól dolgozók munkáját, régi sportolóinkat is meghívtuk ünnepelni.


Az új évben is tovább szeretnék népszerűsíteni a sportágat, a diákok körében, az iskolákban. A versenyek rendezésében 2018-ban is az élen kívánnak lenni. Rövid karácsonyi pihenő után készülnek a következő verseny évadra, ahol az eredményesség terén az idei esztendőhöz hasonlóan kívánnak szerepelni. A jó szerepléshez adottak az anyagi feltételek. A névadó szponzoruk, a Trió Egerszeg Kft. idén is meghosszabbította szerződését, 2018 június 30-ig biztosított a cég támogatása.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates