Az elmúlt hétvégét felölelte a Nagykanizsai XX. Military verseny történéssorozata, melynek keretében a lovastusa versenyzői díj- és tereplovaglásban, valamint díjugratásban mérhették össze tudásukat, ügyességüket a kanizsai Csónakázó-tónál.

 

Pénteken a díjlovaglással nyitott a mezőny, majd szombaton a tereplovaglás, vasárnap pedig a díjugratás számaival folytatódott, egyben zárult a jubileumi sportrendezvény.

 

A díjlovaglás valóban "csak" a bemelegítő volt a továbbiakra, vagyis a terepre és ezt a vasárnap reggeli látogatásunkkor szűrhettük le igazán, hiszen jó néhány lószállító utánfutó akkor kanyarodott ki a verseny helyszínéről és vette útját hazafelé...

 

Az okot, mely roppant prózai volt, Végh Csaba, a házigazda Kanizsa Lovasklub SE elnöke árulta el. - Nagyon sokan kihullottak, kiestek, mert olyan szintes volt a pálya, melynek színvonala nagy próba elé állított számos lovast és lovát - fogalmazott a a nagykanizsai klub első embere. - Úgy gondoltuk, csak egy ilyen nehézségű pálya készíti fel a hazai mezőnyt a nemzetközire. Ami külön érdekesség, hogy a tereplovaglás alkalmával a csillagos kategóriában indulók is megszenvedtek, a fiatalok pedig legalább szokták, hogy milyen szinthez illik közelíteniük.

 

lovastusa17.07.10

 

Lássuk, a történések ilyetén alakulását miként látták - a lovasok szemszögéből - a versenyzők. - Egyszerűen a csillagos kategóriában indulók pechesek voltak terepen - fűzte a tereplovaglás témájához a székesfehérvári Gelencsér Zsanett. - A szombati klíma amúgy is iszonyatos volt, hiszen a pénteki kiadós eső után másnap az erős szúró fény a nem kicsi páratartalommal együtt bizony hatással volt ló és lovasa teljesítményére is. Amúgy roppant pozitív érzéseim voltak már az első nap a díjlovaglás alkalmával is, hiszen az én lovam, Willy Fog kimondottan kedvelte, hogy a díjlovagló pálya füves, homokos volt, aztán jött terepen a technikás pálya a magas akadályokkal, a díjugratás pedig az előző években megszokott jó színvonalat hozta.

 

S ha már a színvonal szóba került, a háromnapos eseményről is hallhattunk lovas-véleményt. - Bábolnai vagyok, de nyugodt szívvel állíthatom, hogy az itteni verseny minősége is hozza azt, melyet máshol, így például Bábolnán, vagy Alagon megszokhattunk - ezek már Fábián Dóra szavai voltak, hogy aztán siessen is tovább, hiszen egy lovastusa verseny nem csupán magából a három nap eseményeiből áll, előtte és utána is számos feladat vár a versenyzőkre és lovaikra.

 

XX. Nagykanizsai Military, eredmények.

 

Championátus I - Póni: 1. Alasztics Anna (Pauer LK; Dominó nevű lován).

 

Championatus U16: 1. Farkas Boróka (Pauer LK; Súgó nl.).

 

A0 amatőr: 1. Brunner Dorottya (Flash nl.)

 

A előkezdő ló: 1. Németh Gábor (Cabrio nl.).

 

A kezdő ló: 1. Egyed László (Lóska Ménes SE; Amati Fatima nl.).

 

A nyitott: 1. Gelencsér Zsanett (Lóska, Willi Fog nl.).

 

B nyitott: 1. Soha Glória (Szentlőrinci Túra, SZI SLE; Welina W nl.).

 

CIC*: 1. Egyed László (Lóska, Cenzor Zéta W nl.).

 

A képen a díjlovaglás egy pillanata látható.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates