Megismételték tavalyi teljesítményüket.

 

A ZTE ZÁÉV női szuperligás tekecsapata Németországban a Világkupán szerepelt. Nem sikerült az előrelépniük, akárcsak tavaly, idén is a 4. helyen végeztek a nyolc csapatos mezőnyben.

BorsosJozsef– A négy közé kerüléssel elégedett vagyok, mivel a Világkupán csak a nemzetek bajnokai indulhatnak - hangoztatta Borsos József, a ZTE ZÁÉV elnöke. – Nyolc nagyon erős csapat vett részt a tornán, azok jöttek el, akik úgy érezték reális esélyük van a négybe kerülésre. A gyengébbek otthon maradtak. Az előcsatározások során elfogadhatót nyújtott a csapat. A négy között, amikor már megnevezett ellenfelek ellen játszottunk nem tudtuk azt hozni, amit szerettünk volna. Ennek két oka van. A csapatot fiatal és idősebb játékosok alkotják, van, akinél hiányzik a rutin. Az együttesben vannak még olyan játékosok, akik nem bírják a sorozatterhelést, hogy egymást követő két napon két mérkőzést kell játszani. Ez nekünk nem fekszik, jobban fel tudunk készülni egy-egy hétvégi mérkőzésre. Összességében elégedett vagyok a 4. hellyel, kiutazásunk előtt ez volt az alapcél.

- Nincs hiányérzete, hogy jó lenne végre egy érmet szerezni a világkupán?


- Természetesen jó lenne éremmel hazatérni, minden csapatnak az a célja. Jelenleg ez a realitás, már említettem játékosaink nincsenek hozzá szokva a sorozat terheléshez. Ezen a jövőben változtatnunk kell, mert szeretnénk előrelépni. Elődöntőbeli ellenfelünk a horvát Rijeka bombaformában dobott. A férfiak négyes döntőjében szerepelt két csapat nem dobott annyi fát mint ők. Megérdemelten lettek győztesek.


- Mire elég ez a negyedik hely, mivel BL szereplők?


- Akárcsak tavaly, idén is erőnyerők leszünk a Bajnokok Ligája első körében, és a későbbiek során sem találkozunk az előttünk végzett négy csapattal, legfeljebb a négyes döntőben. A nyolc között a román Marosvásárhely, vagy egy német csapat vár ránk. Bizakodom, hogy idén bejutunk a BL négyes döntőjébe.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates