Több fronton akar helytállni a ZTE ZÁÉV.

Többéves szünet után szerezte vissza a bajnoki címet a ZTE ZÁÉV női szuperligás tekecsapata a Rákoshegyi VSE I. együttesétől. A célok között elsőként szerepel a bajnoki cím megvédése, de nemzetközi porondon is szeretnének jól teljesíteni.


BajanJanos– A hazai pályánk felújításon esett át, amivel meg kell ismerkednünk, így már július elejétől tréningezünk - emlékezett a felkészülés kezdetére Baján János, a ZTE ZÁÉV edzője. – A szabadságolások miatt a felkészülésünk nem volt folyamatos, de ez így van már több éve. A nehézségek ellenére idén is sikerült augusztus elejére összehozni egy összetartásos hétvégét. Székesfehérváron és Pétfürdőn sikerült játszanunk. A mérkőzések jól szolgálták a játékba lendülést, a formába hozást. Részvettünk a helyi rendezésű Göcsej Kupán, amelyet egyéniben és csapatban is megnyertünk. Zárásként a Sárvári Kékgolyó fiú csapata ellen játszottunk. Minden játékos bőven kapott szereplési lehetőséget. A sorsolás nagyon nehezen készült el, amelyet nem kommentálnék.


- Változott a játékoskeret?


- A játékoskeretben nem történt változás, új játékos nem érkezett, a régiek közül mindenki maradt. Reméljük, hogy Csurgai Anita, a csapat erőssége a vidéki mérkőzéseket is tudja vállalni, gyermeke már elég nagy. A Szuper Liga mezőnye továbbra is tíz csapatból áll. A jelen helyzet szerint az őszi és tavaszi fordulók lebonyolítása után dőlnek el a helyezések, avatnak bajnokot. A szövetség a tervek szerint ismét megrendezi a Magyar Kupát, amit idén szeretnénk megnyerni.


- Mi a célkitűzés az új idényre?


- Hazai szinten szeretnénk megvédeni bajnoki címünket, de ha ez mégsem sikerülne, a második helynél hátrább nem szeretnénk végezni. Az átigazolási szezon során történtek változások az ellenfeleinknél, úgy látom, ennek ellenére az erőviszonyok nem nagyon változtak. A bajnokság során a Rákoshegy I. és az Ipartechnika Győr látszik legnagyobb riválisnak. Úgy halottuk, hogy a BKV Előre gyengült, a Ferencvárosi TC viszont jelentősen erősödött. Nemzetközi szinten előbb a Világ Kupa vár ránk Zágrábban, ahol nagyon erős mezőny gyűlik össze, a négy közé jutáshoz bravúrosan kell szerepelnünk. Egy jó szereplés kedvező sorsolást érne a BL-ben. Visszatérve a hazai „vizekre”, az egyéni versenyek során a tavalyi gyengébb szereplés után idén szeretnénk érmeket szerezni. 2019-ben csapat vb-t rendeznek, jó lenne, ha egerszegi női versenyző is szerepelne a magyar együttesben.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates