A riválisokat itthon és idegenben is legyőzték.


A bajnokság befejezése előtt két fordulóval már bajnok a ZTE ZÁÉV szuperligás női tekecsapata. A lányok kisebb botladozása is belefért, mert a riválisokat mindannyiszor legyőzték.

A bajnoki címhez vezető utat Airizer Emese és Hegedüs Anita játékosokkal, illetve Baján János edzővel idézzük fel.


- Számítottunk arra, hogy idén bajnokok lehetünk - vágott a dolgok közepébe Airizer Emese. – Tudatos, tervszerű munka következménye ez az eredmény. – Nagy riválisunk, a Rákoshegy I. gyengült, meghatározó játékos távozott tőlük, mi viszont Nemes Juhász Gabriellával erősödtünk. A győriek ugyan erősítettek, akadt időszak a bajnokság során, amikor úgy ítéltük meg, hogy ők nagyobb riválisok lesznek, mint a fővárosiak. Mi megnyertük a bajnoki címet, a Rákoshegy és a Győr „verekszik” a 2-3. helyért Mind a három bajnoki aranynál a ZTE ZÁÉV játékosa voltam már. A második aranyérmünk megosztott volt, bár ott is mi végeztünk az élen. Az országos szövetség, akkor bekavart. Most is féltünk egy kicsit, hogy kitalálják legyen rájátszás, amit az eredeti versenykiírás nem tartalmaz. Úgy néz ki, nem mernek belenyúlni. Egy biztos, a hatalmi harcok most is dúlnak az országos szövetségben. Számomra a harmadik bajnoki cím a legértékesebb, mivel egyértelmű célunk volt az aranyérem, amit céltudatos munkával megszereztünk.

 

ZTEZAEV1

 

Hegedüs Anita második évét tölti a ZTE ZÁÉV-nél, a fővárosi rangadón a bajnokságot jelentő győztes meccspontot szerezte.


- Azért igazoltam Egerszegre, hogy egyszer bajnokcsapat tagja lehessek, ez a második évben megvalósult. Nagyon boldog vagyok – vette át a szót Hegedüs Anita. – A riválisok elleni találkozók csak a külső szemlélő számára tűntek egyszerűnek. Mind a négyszer keményen megdolgoztunk a sikerért. Az eredményeink alapján egyértelműen megérdemeltük a bajnoki címet. Magamról szólva annyit, az őszi szezonom nem úgy sikerült, ahogy elterveztem. Annak viszont örülök, hogy a fontos találkozókon tudtam segíteni a csapatnak. A döntő találkozón betegen vállaltam a játékot, de nagyot küzdve hoztam a meccspontot. Remélem, hogy a ZTE ZÁÉV játékoskerete együtt marad, s akkor hosszabb időre kibérelhetjük az első helyet.


– Az esélyünk a szezonkezdés előtt már megvolt, hogy előbbre tudunk lépni a második helyről – vélekedett Baján János, a ZTE ZÁÉV edzője. – A Rákoshegyi VSE első csapata ugyanis gyengült. Igaz, a másik riválisunk, az Ipartechnika Győr játékoskerete viszont erősödött. A bajnokság elején azt mondtam, hogy sokkal jobban kell riválisnak tekinteni a győrieket. Ennek ellenére mindkettőjüket itthon is, idegenben is megvertük, ami döntőnek bizonyult a bajnoki cím szempontjából. Olyan csapatoknál botladoztunk, amelyek nem a bajnoki címért szálltak versenybe. Ez is belefért, mivel riválisaink is hullajtottak el pontokat. A BKV Előre többször is besegített, hogy bajnokok lehessünk.


A ZTE ZÁÉV szakvezetője elmondta, sokat jelentett, hogy az idei bajnokságban bővebb kerettel gazdálkodhatott. Több játékos állt rendelkezésére, s a sérülések, betegségek is elkerülték a csapatot.


- A bajnoki címet teljes mértékben megérdemeljük, mivel két botlást leszámítva magabiztosan hoztuk a mérkőzéseinket- folytatta Baján János. - A csúcsrangadón a Rákoshegy I. ellen 3:0-ás hazai vezetésnél sem estünk kétségbe. Számítottunk arra, hogy a fővárosiaknál az első körben a három legjobbjuk szerepel. Utána jött a mi három legjobb dobónk, közülük ketten magabiztosan hozták a meccspontot. A harmadikért nagyon meg kellett küzdenünk, de megérte, mivel az már a bajnoki címet jelentette számunkra. Számomra is nagy élmény az aranyérem, mivel felnőtt csapattal először végeztem az élen.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates