Új szakvezető a ZTE FC női csapatánál.

 

Az elmúlt szezonban az NB II-es női labdarúgó bajnokságban gyengén szerepelt a ZTE FC csapata. A tizenkét együttest felvonultató mezőnyben a tízedik helyen zárt, több edzőt is „elfogyasztott”. Az új idénynek új szakvezetővel vág neki az együttes, Pergel Andrea, a megyei bajnokságban győztes Göcsej SK edzője ül le a kispadra.

 

PergelAndrea2- A korábbi csapatomból több játékos is a megélhetést részesíti előnyben, amit természetesen megértek. Gyakorlatilag elfogytunk volna, úgy döntöttünk, visszalépünk a bajnokságtól. Kapóra jött tehát a ZTE felkérése, aminek állok elébe - hangoztatta Pergel Andrea.

 

- Gondolkozott a felkérésen vagy gyorsan igent mondott?

 

- Amikor megkeresett a ZTE, sokat gondolkoztam rajta, úgy éreztem, nagy kihívás lesz dolgozni az NB II-ben. Az MLSZ jó irányba akarja terelni a dolgokat, hogy a női csapatok élére a hölgyek táborából kerüljön edző. Ha jól tudom, a ZTE történetében fociban az első női szakvezető leszek.

 

- Mennyire ismeri új csapatát?

 

– Nem teljesen ismeretlenként érkezem a ZTE kispadjára, amikor időm engedte, többször megnéztem a lányok mérkőzéseit. Kostorják Zsolt idején nagyon együtt volt a társaság. Zsolt távozása után bomlott meg az egység. Nem tudom miért. Egy biztos, újból egymásért küzdő és eredményesen játszó ZTE-t szeretnék a pályán látni. Az NB II mezőnyét ismét két csoportja botja az MLSZ, két kilences csoportban zajlanak a küzdelmek, ami az utazás szempontjából mindenképpen jó lesz nekünk. Nem kell az egész országot átutaznunk. A két csoportos bajnokság jelzés értékű lehet nekünk, amikor így bonyolódott a bajnokság, a ZTE rendre a dobogón végzett.

 

- Már gyakorolnak az új idényre?

 

- Túl vagyunk az első edzéseken. A csapat játékoskerete alaposan átalakult. A női mezőnyben roppant nehéz igazolni, mivel kevés a játékos, ennek ellenére úgy vélem, sikerült jó játékoskeretet összehozni. Célt nem szeretnék a lányok elé tűzni, számomra nem jelent csalódást, ha a középmezőnyben végzünk. Igazából helyezési célokkal nem szeretném terhelni a őket. Az első év minden bizonnyal a csapatépítés jegyében zajlik le. Legfontosabb, hogy a lányok ismét élvezzék a játékot. Az NB II-höz B licences edzői végzettség kell. Ezzel még nem rendelkezem, ezért az első induló tanfolyamra azonnal jelentkezem.

 

A ZTE FC női csapatánál történt változások.

 

Érkeztek: Lukács Vivien (Ausztria), Gagyi Tamara (Zalaapáti), Csillag Boglárka (Teskánd), Molnár Martina (Viktória), Bánfi Evelin (Police). Széplaki Rebeka, Nagy Bianka, Kerkai Dóra, Csinca Szidónia, Jelenics Brigitta, Zsiga Orsolya, Marsai Nikolett, (valamennyi Göcsej SK) és sérülésből visszatért Végh Renáta.

Távozott: Harmath Lilla, Bódi Bianka, Kovács Klaudia, Fekete Dóra, Góczán Kitti, Varga Flóra, Luczi Evelin, Bedő Ágnes, Lempeg Dóra.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates