Az átszervezett NB III-ban is helytállna a Tarr Andráshida.


A labdarúgó NB III Nyugati csoportjában 10. helyen végzett a Tarr Andráshida SC csapata. A megszerzett 43 pontjuk biztos bent maradást ért, egy pillanatra sem legyintette meg őket a kiesés szele. Több jobb feltételekkel rendelkező együttest előztek meg.


- A bajnokság megkezdése előtt a vezetés a biztos bent maradást tűzte a csapat elé. A szezonunk nehezen indult, túlestünk egy vezetésváltáson. Akadtak távozóink is, szerencsére a változás utáni bizonytalanság gyorsan megszűnt, így nyugodtabban kezdtük a bajnokságot - hangoztatta Dobos Sándor, a Tarr Andráshida edzője. - Az őszi szezonunk jól sikerült, riválisaink nagy részét hazai pályán fogadtuk, és legyőztük őket, itt többek között a Gyirmótra, a Sárvárra, a Komárom csapatára gondolok. Mellette sikerült több bravúrt is elérnünk, például a jó képességű Csornát is magabiztosan győztük le. Őszi jó szereplésünkkel alapoztuk meg a biztos bent maradásunkat. A tavaszi idény során sokan megsérültek, így Bíró és Szegleti, de említhetném a tavasszal hozzánk visszatért Majort is, akinek sérülése olyan súlyos volt, hogy utána az egész tavaszi idényt kihagyta. A bajnokság végére szinte elfogytunk.


- Jöttek azonban a saját nevelésű fiatalok.


- Kicsit kényszerből kerültek a mély vízbe, de bizonyították, lehet rájuk számítani. A következő szezonban is bízunk bennük, de még nem ők lesznek a csapat húzó játékosai. A bajnokság során a csapategységgel, a játékosok hozzáállásával nem volt gond. Évek óta adott egy stabil mag, amelybe a kevés érkező könnyen beilleszkedik.


- Csökken az NB III létszáma, tömörül a mezőny, milyen szezonra számítanak a következő idényben? Lehetnek változások a játékoskeretben?


- Eddig senki nem jelentette be távozását. Remélem, hogy komoly változás nem is lesz. A feltételeink a következő szezonra is hasonlóak lesznek, mint idén. A célkitűzés sem lesz más, mint a biztos bent maradás. Nem tesszük magasabbra a lécet, mivel a nyári átigazolási szezon során változnak az erőviszonyok és menet közben kell megismerni az ellenfeleket. Bizakodom, hogy erősítési terveink megvalósulnak, akkor nem lehet probléma a célkitűzés teljesítése.


- Visszatérve a változásokra, több játékos szerepelt kölcsönben a ZTE-től. Velük mi a helyzet?


- Már nem a ZTE játékosai, lejárt a szerződésük. Szegleti és Bíró is jól érezte magát Andráshidán, csak velük kell megállapodnunk. Jó lenne, ha maradnának.


- Működhet a ZTE-vel egy kölcsönadási megállapodás?


- A vezetés és jó magam nyitottak vagyunk rá, ha egyenlő partnerként kezelnek minket. Annál is inkább fontos lenne a dolog, mivel még az is megeshet, hogy egyedüli zalai csapatként szerepelünk az NB III-ban.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates