Bár tekében a felnőtteknél befejeződtek a csapatbajnokság küzdelmei, az utánpótlás korosztályoknál viszont nem ért véget a szezon.

Az országos szövetség a serdülő és ifjúsági korcsoport országos döntőit rendezte meg. A versenyen jól szerepeltek a ZTK FMVas és a ZTE ZÁÉV fiataljai.

A fiúk serdülő versenyét Székesfehérváron rendezték meg. A fináléba két egerszegi fiatal is bejutott, ahol remekül teljesítettek.  Oswald Dániel százhúsz dobásos egyéni versenyben 586 fát ütve bajnoki címet szerzett. Az összetettben 774 fáig jutott, amely szintén aranyérmet jelentett a zalai tekéző számára.

Klubtársa Borsos Bence sem akart lemaradni Dánieltől, egy aranyérmet ő is begyűjtött. A sprint versenyszámban az egész mezőny legyőzve lett bajnok. Bence egyéniben 542 fával hetedik lett, összetettben 746 fát ütve a hatodik helyen zárt.

A hölgyeknél Sabján Csenge, a ZTE ZÁÉV korosztályos válogatottja, aki már világversenyeken is szerepelt a magyar színekben, az ifjúságiak mezőnyében Tiszakécskén lépett pályára. A százhúsz dobásos egyéniben 562 fát ütve a harmadik helyen zárt. A sprint versenyszámban is begyűjtött egy bronzérmet a zalaiak tehetséges sportolója.

A fiúkat Fehér László, Sabján Csengét Baján János készítette fel a versenyre.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates