Több tényező hátráltatta a jobb szereplést


A ZTK FMVas férfi tekecsapata ezüstérmet szerzett horvátországi Slavonski Brod-ban megrendezett NBC Kupában, amely ugyan lehetővé teszi, hogy elinduljanak BL-ben, de azért előzetesen kimondva kimondatlanul az első helyben reménykedtek az egerszegiek.


– Felemás érzések vannak bennem - értékelt Takács László, a ZTK FMVas elnöke. - A játékerőt nézve a miénk volt a legjobb csapat a mezőnyben. A döntőben szereplő német csapat tapasztalatlan volt, először vett részt nemzetközi versenyen. Huszonhat csapat indult a NBC kupán, tehát nem szabad leértékelnünk ezüstérmünket. Bírnunk kellett volna a sorozatterhelést - háromszor játszottunk egy héten - illett volna győznünk. Mentségünkre szolgáljon, hogy sok problémával kellett megküzdenünk. Fehér Zoltánra sérülése miatt csak cserként számíthattunk, mellette családi gyász érte. Köszönet neki, hogy megpróbált segíteni. Kozma Karcsira fertőzéses betegsége miatt nem számíthattunk. Az elődöntőben remekül dobó Rudolf Balázs megsérült, a fináléban sérülten vállalta a játékot. Gyakorlatilag csere nélkül küzdöttük végig az NBC Kupát. Sajnos, a döntőben különböző okok miatt Járfás Szilárd, Farkas Ádám játszott csak tudásának megfelelően, ez kevés. Ebben látom a vereségünk okát a fináléban.

 

 

ztk ezust nbc

 

 

- Milyen tanulságokkal szolgált az NBC Kupa szakmai szempontból?


- Nem egy eredményes, tekés nyelven szólva jól fizető pályán dobtunk. Potya kilences nem volt, minden fáért meg kellett küzdeni. Kiderültek csapatunk szakmai hiányosságai, amelyeken az előrelépéshez mindenképpen javítani kell. Bőven van javítani valónk, ha előbbre akarunk lépni.


- A második hely Bajnokok Ligája szereplést ért. Mik a terveik?

 

- Sorsolás nincsen, ez erősorrend az alap. A Világkupáról jön nyolc csapat, az Európa Kupából öt és az NBC Kupából három. Szerencsétlenségünkben szerencsénk, hogy elkerüljük Európa legjobbját, a német Zerbst együttesét. A BL-ben az első körben a Kolozsvár csapatával játszunk, nem könnyű ellenfél a román bajnok, de verhető. Ha továbbjutnánk, a Zapresic (horvát)-Répcelak összecsapás győztesével játszanánk. A horvátok tavaly BL-t nyertek, bár az idei szezonra meggyengültek, a papírforma a továbbjutásukat ígéri. Koncentrált, figyelmes játékkal a négyes döntőbe juthatunk. Hangsúlyozom, ehhez szakmailag előbbre kell lépnünk.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates