Nyomtatás

A németországi Ludwigshafenben megrendezett női világkupán a ZTE ZÁÉV TK a bronzéremért mérkőzött a hasonló képességű cseh KK Slovan Rosice ellen, amely tavaly a BL-ben már kiejtette a zalaiakat.

A visszavágás most sem sikerült, többen is gyengén teljesítettek a csapatban. A 600 fás nemzetközi szintet egyik zalai játékos sem tudta megközelíteni, igaz, az ellenfél sem dobott csúcsformában, ezért is fájó a vereség. A csehek már a mérkőzés elején elhúztak, a szoros eredmény ellenére a ZTE ZÁÉV végig futott az eredmény után. A csapatból egyénileg Szabó Márta teljesített a legjobban (573). Az egerszegiek akárcsak tavaly, idén is a 4. helyet szerezték meg.

A mérkőzés végeredménye: ZTE ZÁÉV TK - KK Slovan Rosice 3:5 (3286:3359).

A horvátországi Slavonski Brodban az elődöntőben győztes ZTK FMVas esélyesként lépett pályára a férfi tekecsapatok NBC Kupájának döntőjében a német Chambtalkegler Raindorf ellen. A döntőt rosszul kezdte a zalai csapat, a németek az első sorban jelentős faelőnyre és két meccspontra tettek szert. Ezután nagy küzdelemben felzárkózott a zalai csapat, meccspontokat szerezve egyenlített, azonban a vége nem jól sikerült és elmaradt a kupagyőzelem.

A ZTK-ból ezúttal mindössze Járfás Szilárd dobott átlag felett (611). A németek jobban koncentráltak, megérdemelten hódították el a serleget. A zalaiak számára az jelenthet vigaszt, hogy helyezésük alapján indulhatnak a Bajnokok Ligájában.