Nyomtatás

A németországi Ludwigshafenben megrendezett világkupán a ZTE ZÁÉV női tekecsapata 3377 fás teljesítménnyel a harmadik helyen jutott a négyes döntőbe.

A csapatból Kovács Dóra 600 fával volt a legjobb. A négy között a horvát KK Mlaka Rijeka várt a zalaiakra. A horvátok remek formában dobtak, hat játékosuk közül mindössze egy teljesített 600 fa alatt. Így a ZTE ZÁÉV-nek a döntőbe jutás már nem sikerült, a Rijeka simán verte a magyar bajnokot 7:1 (3653:3320). A zalaiak közül mindössze Nemes-Juhász Gabriella dobott 600 fa felett (613).

A ZTE ZÁÉV szombaton a bronzéremért mérkőzik, ellenfele minden bizonnyal a cseh Rosice lesz, amely tavaly kiütötte a zalaiakat a BL-ben. Itt az alkalom a visszavágásra.

A horvátországi Slavonski Brodban az NBC Kupán végig jól teljesített a ZTK FMVas férfi tekecsapata, s az első helyen jutott a négyes döntőbe. Ott első ellenfelükön, a szerb Matalac Gornji Mianovacon könnyedén jutottak túl. A tornán Claudiu Boanta teljesített különösen jól, a fináléért lejátszott találkozón is 611 fával csapata legjobbja volt. Nem sokkal maradt le tőle Nemes (610) és Rudolf (610) sem. A többiek is jól teljesítettek és fölényes 7:1-es győzelmet arattak szerb ellenfelük felett (3534:3468).

Az aranycsatában a német Ranidorf vár rájuk. Az NBC Kupát először nyerné el a ZTK FMVas.