Nehéz tavasz előtt a ZTE ZÁÉV.

 

A ZTE ZÁÉV TK női szuperligás tekecsapatának a tavasz során szintén két fronton kell helytállnia. A nőknél nincsen rájátszás, egy sima tavaszi forduló vár rájuk, ami nem lesz egyszerű, mivel ősszel kétszer is kikaptak a legnagyobb riválisoktól. A Bajnokok Ligájában a cseh KK Slovan Rosice a zalai lányok ellenfele.

 

BajanJanos- Nem volt előre hozott tavaszi forduló, így volt két hónapos szünetünk, amit igyekeztünk jól kihasználni - hangoztatta Baján János, a ZTE ZÁÉV TK edzője. – Igazából nem álltunk le, csak karácsony és szilveszter között kaptak pihenőt a játékosok. Szorgalmasan készülünk a bajnokságra, illetve a Bajnokok Ligájára, ahol hosszabb szünet után indulunk újra. A Szuper Liga első fordulójában nehéz pályán, biztos győzelmet arattunk. 

 

– Hazai környezetben kezdenek a BL-ben. Mekkora az esélye a ZTE ZÁÉV-nek a továbbjutásra?

 

- Cseh ellenfelünket már többször láttam játszani. A világkupán előttünk játszottak. Nekik is esélyük volt a négybe kerülésre, akár csak nekünk. Balszerencsésen estek ki. A BL-ben hazai riválisunkat, a Rákoshegyi VSE csapatát búcsúztatták. Jó játékerőt képviselnek. Egy hajtós, egymásért küzdő csapat vár ránk. Idegenben, hazai pályán - csapat szinten - rendre 3400 fa körül teljesítenek. Náluk, ha valakinek nem megy, mindig akad egy játékos, aki átlag felett teljesít. Nem könnyű ellenfél. Ötven százalék esélyt adok csapatomnak.

 

- A Szuper Ligában a tavaszi idényben már több vereség nem fér bele, ha meg akarja védeni bajnoki címét a ZTE ZÁÉV…

 

- Nem egyszerű a helyzetünk. Igaz, hozzánk jönnek riválisaink, de ponthátrányban vagyunk. Kulcsmérkőzés lesz az Ipartechnika Győr elleni hazai mérkőzésünk. Itthon legalább 6:2-re kell nyernünk és a belső szettpontok tekintetében is jobban kell állnunk. Mellette a többi találkozót is hoznunk kell. Idegenben egy nehéz találkozó vár ránk, a Ferencváros elleni.

 

- Az ellenfelek nem segíthetnek?

 

- A keresztbe verésekkel úgy vagyok, hogy minket is érhet meglepetés. Jó lenne, ha nem kellene az ellenfeleket figyelgetni. Ha magunkban bízva, jól teljesítve játszanánk végig a tavaszt, akkor sikerülhetne a címvédés.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates