Egészséges versengés a csapatba kerülésért.

Véget ért az őszi idény a tekézők Szuper Ligájában a férfiaknál is. Az országos szövetség változtatott a versenykiíráson, két csoportra bontotta a mezőnyt, amely ellen egy ideig tiltakozott a csapatok egy része, köztük a ZTK FMVas csapata is. Mindhiába, maradt az eredeti kiírás. Csoportjában az élen végzett a zalai együttes, mindössze egy pontot vesztettek.

 

– Biztosan végeztünk csoportunk élén – kezdte értékelését Fehér László edző (képünkön jobbról). - A Fradi elleni pontvesztés annak tudható be, hogy akkor még tartott a bajnokság körüli lebonyolítási bizonytalanság. Az első helyünk nem meglepetés, Fontos dolognak tartom, hogy bő kerettel rendelkezünk, egészséges harc van a csapatba kerülésért. Igyekszem úgy forgatni a csapatot, hogy mindenki kapjon játéklehetőséget. A játékosok tudomásul vették, eszerint dolgoznak. Az egészséges versenyhelyzet csak jót tehet a teljesítményünknek.

 

Teke1

 

- Ősszel szerepeltek nemzetközi porondon is…

– A világkupán címvédőként vettünk részt, tisztában voltunk vele, hogy minden évben nem lehet megnyerni. Balszerencsés módon nem kerültünk a négyes döntőbe, az elért ötödik helyünket jónak tartom. Egy fán múlott egyébként a négyes döntőbe jutásunk. A nemzetközi szinten a tehetősebb klubok összevásárolják a csapatot, kiváló játékosokat szerződtetnek, így egyre több a jó együttes.

- A Bajnokok Ligájában jól rajtoltak…

- A Bamberg elleni 6:2-es hazai siker és a megszerzett sok belső szett pont bizakodással tölt el, hogy a visszavágón kiharcolhatjuk a továbbjutást. Amennyiben továbbjutunk, a Szeged, vagy az olasz Neumarkt lehet az ellenfél a nyolc között.

- Visszatérve a Szuper Ligára, hogyan folytatódik a bajnokság?

- A másik csoportból a Szeged, a Szolnok és a Répcelak került a felsőházba. Csoportelsőként hat pontot viszünk magunkkal. A felsőházban egy-egy oda-visszavágót játszanak a csapatok Nem lesz rájátszás, hanem a fordulók után alakul ki a végső sorrend. Szeretnénk megvédeni bajnoki címünket, amelyre jó esélyt látok. Örömmel tölt el, hogy ificsapatunk is megnyerte csoportját. Ketten teljesen újoncként kaptak játéklehetőséget, így mindenképpen dicséretes teljesítményük.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates