Ismételné a tavalyi szezont a ZTK FMVas.

 

Az elmúlt bajnoki idényben a ZTK FMVas férfi szuperligás tekecsapata megvédte bajnoki címét. Egyuttal fennállásuk során először hódították el a Világ Kupát, csak a BL-ben szerepeltek a vártnál gyengébben. Idén is jó szereplést terveznek, bár tudják nem lesz könnyű az ismétlés.


FeherLaszlo- Felkészülésünk jól sikerült, több tornán vettünk részt, ahol jól szerepeltünk – hangoztatta Fehér László edző. – A hazai rendezésű Göcsej Kupát csapatban és egyéniben is megnyertük. Csehországban egy négyes tornán remekül teljesítettünk, ott is elsők lettünk. A felkészülést sérülés, illetve egyéb külső tényező nem hátráltatta. A játékosok fegyelmezetten, nagy odaadással gyakoroltak. Jó formában várjuk a bajnoki rajtot.


- Változott-e a bajnokcsapat játékoskerete?


- Mindössze annyi történt, hogy az ifi korból kiöregedő Farkas Ádám a felnőtt csapatban szerepel. Az együttesünk ifi csapatát viszont teljesen ujjá kell szerveznünk. Ide érkeztek új fiúk: Muszil Zoltán, Oswald Tamás és Borsos Bence, akik játékos pályafutásuk elején tartanak. Tőlük folyamatos fejlődést várunk a bajnokság során, de idén biztosan nem a bajnoki címért harcol ifjúsági csapatunk.


- A férfiaknál a Szuper Ligában változik a bajnokság lebonyolítása...


- Sajnos igen, amivel nem értünk egyet, de több más csapatnak sem tetszik az új versenykiírás. A tizenkét csapatos mezőny az első körben két hatos csoportban mérkőzik egymással. Ezután a két csoport első három helyezettje folytatná tovább a küzdelmeket a bajnoki címért, a többiek a kiesés elkerüléséért játszanának. A szövetségi döntés ellen több csapat, köztünk mi is, tiltakoztunk, mert szabálytalannak tartjuk. Elképzelhető, hogy még változik a lebonyolítás.


- Mik a tervek az idei bajnokságban a ZTK FMVas-nál?


- A bajnoki rajt után nem sokkal a Világ Kupa kezdődik Zágrábban. Minél jobban szeretnénk szerepelni, de azzal tisztában vagyunk, hogy minden évben nem lehet Világ Kupát nyerni. A jó szereplés fontos, mivel így a Bajnokok Ligájában kedvező sorsolást kapunk. Idén mindenképpen a BL négyes döntőjébe akarunk kerülni. A hazai bajnokságban szeretnénk megvédeni bajnoki címünket, ami nem lesz könnyű feladat. Az egyéni versenyeken jobban akarunk szerepelni, mint az elmúlt évben illetve a válogatottba minél több játékost szeretnénk adni.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates