Egyértelműen pozitív a mérleg.

A ZTE ZÁÉV női csapata után a ZTK FMvas férfi együttese is megszerezte a bajnoki címet a tekézők Szuper Ligájában. A férfiak emellett Világkupa győztesek is lettek. A Bajnokok Ligája szereplés lett kissé haloványabb, itt nem sikerült a legjobb négy közé jutniuk.


FeherLaszlo– A Világkupa győzelmünket óriási sikernek tartom. A játékosok hozzáállásán, mentalitásán nagyot dobott a VK-n megszerzett aranyérmünk – vélekedett Fehér László edző. – A nemzetközi sikerünk meghatározta a csapat egész éves teljesítményét. A játékosok plusz munkát vállaltak, a cím további ösztönözést adott számukra. Az Szuper Ligában a legnagyobb riválisunktól négy fával kaptunk ki Szegeden, itthon biztosan vertük őket. Másik ellenlábasunkat, a Répcelakot itthon és idegenben egyaránt legyőztük. A Szuper Ligában megérdemelten védtük meg bajnoki címünket. Mind a kilenc felnőtt játékosunk odatette magát, mindegy volt kijátszott. A sikerünk egyértelműen csapatérdem. Mindig más-más játékos lendítette át a holtponton a ZTK FMVas-t.


- A BL-ben is négy közé jutást vártak, nem sikerült…


- A betegségem miatt sajnos nem lehettem ott az idegenbeli visszavágón. Többször feltettem a kérdést magamnak, mi lett volna ha? A ha azonban nem játszik szerepet a sportban. A továbbjutás egyébként ott dőlt el, hogy hazai pályán 7:1-es győzelemre álltunk, Nemes Attila azonban akkor megsérült. „Csak” 6:2-re nyertünk, ha 7:1-gyel megyünk ki a visszavágóra, ott vagyunk a négyes döntőben. Az új idényben még jobban figyelünk a BL-re. Ezzel együtt egy sikeres idényen vagyunk túl. A bajnokságból még hátra van az országos egyéni, melyen hatan szerepelünk, ott is jó teljesítményt várok a játékosoktól.


- Idén egyéniben rendeznek világbajnokságot tekében…


- A felnőtteknél mindössze Fehér Zoltán szerepel a magyar csapatba. Furcsállom, hogy csak ő, de tiszteletben tartom a szövetségi kapitány döntését. Az ifjúságiaknál Farkas Ádám szerepel hazánk színeiben.


- Ádám utolsó éves ifi volt…


- A felnőtt keretünk egy újabb jó képességű játékossal bővül.


- Több szurkoló, szakember állítja, hogy Magyarországon a ZTK FMVas rendelkezik a legjobb játékoskerettel. A sikeres év után együtt marad a társaság?


- Nemrég ért véget a csapatbajnokság, eddig nem jelezte távozását senki. Úgy vélem nem is lesz távozó. A keretet a vezetés igyekszik együtt tartani.


- Igazolást nem is terveznek?


- Nem, itthonról nehéz lenne olyan szintű játékost igazolni, aki tovább erősítené csapatunkat. Légióst meg nem akarunk, ránk soha nem volt jellemző.


- Többször szóba került, hogy felújítják a városi sportcentrumban lévő pályát. Vannak a újabb hírek erről?


- Ha minden igaz, júniusban elkezdik felújítani a pályát. Ha ez megvalósul, korszerű létesítményben játszhatunk, ami további lökést adhat a fiúknak és több nemzetközi versenyt is tudunk majd rendezni.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates