Kozma Károly megkomolyodott és válogatott lesz.

Nagyszerűen szerepel a tekézők Szuper Ligájában a ZTK FMVas férfi csapata, karnyújtásnyira van attól, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe bejusson.

A csapatból egyre többen válogatottak. A nemzeti csapat bő keretének a legújabb meghívottja Egerszegről Kozma Károly. Talán nem véletlenül, hétről-hétre jó teljesítményt nyújt csapatában.

KozmaKaroly– Szekszárdon véletlenszerűen ismerkedtem meg a tekével - emlékezett a kezdetre Kozma Károly. - Nem volt lakáskulcsom, édesapám meg ment tekézni, elkisértem. Mikor vége volt a mérkőzésüknek, megkérdeztem, nem dobhatnék-e én is. Élveztem a játékot, megtetszett a sportág. Édesapám Németországban dolgozott, beálltam a helyére. Egy évi ismerkedés után az NB III-ban kötelező volt ifjúsági játékost szerepeltetni, elkezdtem a versenyszerű tekét. A folytatásban volt egy területi döntő Kaposváron, serdülőként az ifjúsági korú játékosokat is legyőztem. Akkor megkerestek a Kaposvári Közutasok csapatától, hogy látnak bennem fantáziát, igazoljak hozzájuk. Az érettségi utánra időzítettem volna érkezésem, de úgy hozta a sors, hogy a 11. osztályt is már Kaposváron végeztem. Még akkor is úgy voltam vele, hogy a teke kiegészítő hobbyként jó lesz a tanulás mellett. Tehetséges lehettem, mert bekerültem a magyar ifjúsági válogatottba. A somogyiak csapatkapitánya lettem. Feljutottunk a Szuper Ligába. A 2010-es ifi vb-n szerepeltem a magyar csapatban. Felkeltettem a ZTK FMVas vezetőinek érdeklődését, s egy évvel később Egerszegre igazoltam. Azóta itt szerepelek, és nagyon jól érzem magam.

- Több tekebarát szerin sokat jelentett, hogy megkomolyodtál, jobban koncentrálsz, ezért is jönnek az eredmények….

- Szegény nagymamám mondta nekem, hogy szeretné megérni, hogy benőtt a fejem lágya. Isten nyugosztalja szegényt, de mostanra bekövetkezett. Ott fent biztos örül neki, hogy megtörtént. Mind koncentrációban, technikában, fizikumban elértem arra a szintre, hogy jól tudok teljesíteni.

- Már tavaly is többen követeltek a magyar felnőtt csapatba, akkor csapat vb volt, most egyéni lesz. Milyen esélyt látsz szereplésedre?

- Megtiszteltetés számomra, hogy beválogattak a keretbe. Sok mindentől függ, ki utazik a egyéni vb-re. Egy biztos, mindent megteszek ezért, hogy magamnak ne tehessek szemrehányást. Akkor sem lesz gond, ha nem sikerül, még keményebben dolgozom tovább. A 2019-es csapat vb-n már mindenképpen ott akarok lenni a magyar csapatban.

- Céljaid a sportágban?

- Minél több érmet, trófeát begyűjteni a ZTK FMVassal. Stabilizálni helyemet a magyar válogatottban és egyéni versenyeken is megmutatni magam.

- Bizonyos idő után kipróbálnád a légiós életet?

- Nagyon jó érzem magam a ZTK kötelékében, jó társaságot alkotunk. Számomra a közösség nagyon fontos. Nem vagyok vándormadár típus, ha elém tolnának idővel egy külföldi szerződést, elgondolkodnék rajta, de úgy vélem, ez még odébb van.

- Az edzésmunkája, eredményei alapján helye van a magyar csapatban - vélekedett Fehér László, a ZTK FMVas edzője. – Az eredményei alapján ott kellene, hogy legyen az utazó csapatban, de nem biztos, hogy csak ezen szempontok döntenek. Sokat komolyodott, ez döntő fordulatot hozott a játékában, szép jövő előtt áll.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates