A négyes döntő a ZTK FMVas célja.

 

Az idei évben a bajnokságot és a Világkupát is megnyő ZTK FMVas férfi tekecsapatára újabb nemzetközi feladat vár, megkezdődnek a Bajnokok Ligája küzdelmei.


– Az idei év eddig tökéletesre sikeredett számunkra –hangoztatta Fehér László, a csapat edzője. – A legutóbbi Répcelak elleni rangadó is segítette önbizalmunk növekedését, vesztett állából sikerült nyernünk, ami mindenképpen nagy bravúrnak számított. Reménykedem, hogy a hétvégén hazai környezetben sikeresen mutatkozunk be a Bajnokok Ligájában. Nem félünk a találkozótól, arra kell figyelnünk, hogy sérültünk ne legyen.


- Az osztrák St.Pölten lesz az ellenfél, feltérképezték őket?


- Ismerjük ellenfelünket, tisztában vagyunk játékerejükkel. Náluk két játékos van, aki felveheti a csapatom tekézőivel a versenyt. Nem lebecsülve az ellenfelet, hazai pályán a BL első mérkőzésén biztos győzelemre számítok. A visszavágón már az eredmény tükrében tudunk taktikázni.


- Egyértelműen továbbjutást vár?


- Természetesen. A csapattól azt várom, hogy a BL négyes döntőjébe bekerüljön. Ott pedig - ahogy a Világkupán - már bármi megtörténhet.


- Irányított a sorsolás a BL-ben?


- Igen. Továbbjutásunk esetén a román bajnok, vagy az NBC kupát megnyerő német csapat lesz az ellenfelünk.


- Hol rendezik a BL négyes döntőjét?


- Németországban, Bamberg városában.


- Sikerülhet a ZTK FMVas-nak három trófeát begyűjtenie az idény során? A világkupa már megvan, a BL megnyerése és a bajnoki címvédés összejöhet?


- Ehhez sok mindennek össze kell jönnie. Nem lehetetlen, de óriási bravúr lenne. A magyar bajnoki címre, akkor lesz esélyünk, ha Szegeden sikerül nyernünk. Könnyebb lesz bejutni a BL négyes döntőjébe, mint a magyar bajnoki címet megnyerni.


- A Szegedet elkerülik a BL előcsatározásai során?


- A négyes döntőben találkozhatunk a Tisza-partiakkal, bár nehéz ágon szerepelnek. A címvédő német Zerbst biztosan ott lesz a fináléban, mert gyengébb csapatok ellen lép pályára. Egy biztos , a négyes döntőbe már komoly játékerőt képviselő csapatok kerülnek be, ide sorolom a ZTK-t is.

 

nemesattila

 

A főszereplők közül Nemes Attila csapatkapitányt (képünkön) kérdeztük az esélyekről:


- Egészséges önbizalommal várjuk a BL-t - fogalmazott tömören Nemes Attila. - Idén megnyertük a bajnokságot, a világkupát először. Sikerrel vívtunk meg egy rangadót a Répcelak ellen. Ismerjük az osztrák St.Pöltent, tudjuk két nagyon jó játékossal rendelkeznek. Semmiképpen sem szabad őket lebecsülni. Egy horvát válogatott és az egyik legjobb osztrák játékos szerepel náluk. Hazai pályán nagyon jó átlagot dobnak. A mi pályánk nehezebb, remélem, hogy sikerül jelentős előnnyel utaznunk a visszavágóra. Jobb csapatnak tartom a ZTK-t, biztos továbbjutást várok magunktól.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates