Sokat fejlődött a ZTE női labdarúgócsapata

Befejeződött az őszi idény a labdarúgó NB II-ben. A ZTE női csapata a harmadik helyről várja a tavaszi folytatást. A hölgyek az ősz során az elvárásoknak megfelelően teljesítettek. 14 pontot szereztek, négy győzelmet arattak, kétszer játszottak döntetlent, és egyszer kaptak ki.


PergelAndrea- Elégedett vagyok az őszi szerepléssel - kezdte értékelését Pergel Andrea edző. – A lányok munka és tanulás mellett szabadidejük egy részét fordítják sportra, amiért dicséretet érdemelnek. Egyedül csak a Pápával játszott mérkőzés után volt hiányérzetem. Igaz, az újonc együttesben egy harcos csapatot ismertünk. meg. A második helyezett Soprontól kikaptunk. A csoportból kiemelkedett MOL Vidi, ők profi körülmények között dolgoznak, nekünk sikerült csak ellenük pontot szerezni.


- Az ősz során akadt a csapatban kimagasló teljesítményt nyújtó játékos, netán okozott valaki csalódást?


- Csalódást senki nem okozott, akik pályára kerültek maximálisan oda tették magukat. Pozitív meglepetés számomra az ősz végére jó formába lendült Bicsák, aki megyei kispályás foci bajnokságból érkezett hozzánk. Felvette a nagypályás ritmust és az őszi idény végén rendkívül eredményesen játszott.


- Változik tavaszra a ZTE játékoskerete?


- Csapatkapitányunk, Gáspár anyai örömök elé néz. Rutinja biztosan hiányzik majd a tavasz során. Mindenáron nem akarunk igazolni, inkább az itt játszó játékosoknak szeretnék minél több lehetőséget biztosítani.


- Az eredményesség mellett mennyire sikerült a csapatjátékban előrelépniük?


- Úgy érzem, a védekezésünk rendben volt, mutatja, hogy mindössze négy gólt kaptunk. A védelem már több éve együtt játszik, az első helyezett Vidi sem tudta bevenni kapunkat. A támadó játékunk is sokat fejlődött. Sokat gyakoroljuk a három kettő elleni játékot. Az őszi idény hajrájában támadásban is már szemre tetszetősen játszottunk.


- Milyen tavaszt vár csapatától?


- Az őszi idény végén a lányokkal leültünk és megbeszéltük, hogy végig csinálunk egy kemény alapozást. A Vidi elleni siker feldobta őket, nagyon motiváltak. Bízom, hogy tavasszal is jól teljesítünk, tovább fejlődik a csapatjátékunk és a végelszámolásnál ott lehetünk a dobogón.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates