Jól hajrázott a ZTE FC női labdarúgócsapata

Befejeződött az NB II Nyugati csoportjában az őszi idény a ZTE FC női labdarúgó csapatának. A hölgyek jelenleg másodikak, de a mögöttük lévő Videotonnak van egy elmaradott meccse, ha nyerik a fehérváriak, előznek.

 

 

PergelAndrea1Egy biztos, a ZTE a dobogón telel. Pergelné Kalamár Andrea nyáron vette át a csapat edzői teendőinek ellátását, akkor hangsúlyozta, hogy nem az eredmény számára a fontos, hanem egy jó közösség kialakítása.


- Elmondhatom, hogy az őszi idény végére jó közösséggé kovácsolódott a ZTE, a lányok tudnak egymásért és a csapatért küzdeni - értékelt Pergelné Kalamár Andrea. – Tudomásul vesszük, hogy vannak nálunk jobb csapatok, amelyek többet edzenek, jobbak a körülményeik, de nálunk megvan a csapategység.


A ZTE FC az ősz során hat győzelmet aratott, ötször kapott ki, húsz gólt rúgott, tizenhetet kapott és tizennyolc pontot szerzett. A kék-fehérek jól kezdték a bajnokságot, több győzelmet arattak, rövid ideig vezették a tabellát is, aztán hullámvölgybe kerültek az őszi idény közepén. Utána viszont remekül hajráztak és feljöttek a dobogóra.


- Szakmai téren még van lemaradásunk, az edzéseken gyakorolt dolgokból még keveset látok vissza a csapattól a mérkőzéseken. Főleg a támadó játékunk akadozik, sok helyzetet kialakítunk, de az értékesítésükkel gondjaink vannak. Tart a türelmem, a lányok is akarják, hogy jobbak legyünk, vevők a munkára. Nem aggódom, biztos vagyok benne, hogy eljutunk az általam elképzelt szintre – vélekedett Pergelné Kalamár Andrea. – Mint minden amatőr csapatnál, nálunk is volt szezon közben lemorzsolódás, a távozók munkahelyi, iskolai elfoglaltság miatt nem vállalták a további játékot a ZTE színeiben.

 

A téli átigazolási szezonban szeretnénk igazolni. Az itt lévő játékosok közül senki nem akar távozni, ami bizonyítja, hogy jó a közösség.


A ZTE edzője bízik a jó folytatásban, sok munkával teli tavasz vár a játékosokra. Nyáron, amikor még nem volt iskola, magas volt az edzéslátogatottság. Szeptembertől csökkent, de munkahelyi okok miatt is kevesebben látogatták az edzéseket. Pergelné Kalamár Andrea bizakodik, hogy a bajnokság második felében ez változni fog. Akad olyan együttes a másodosztályban, amely ötöt edz hetente. A ZTE FC-nél heti két edzés van, a szakvezető nem látja értelmét több foglalkozásnak, a látogatottság miatt 4-5 játékosnak nem érdemes tréninget tartani. Az őszi jó szereplés ellenére sem gondolkodnak a csapatnál helyezésben.

 

Egy a lényeg, a lányok élvezzék a játékot, tudjanak küzdeni egymásért. A többi jön magától.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates