Bán István csapata esélyeiről.

Gyenge őszi idényen van túl a ZTE II. labdarúgócsapata. Az NB II Nyugati csoportjában 10 ponttal tabella utolsó helyén tanyáznak a kék-fehérek. Nem csoda, hogy viszonylag korán elkezdték a felkészülést a tavaszi idényre.

- Végig itthon készülünk a tavaszi idényre, bár a mostoha téli időjárás miatt a műfüves pálya eléggé foglalt, de a számunkra biztosított időt igyekezünk minél jobban kihasználni Több csapat dolgozik a pályán, megpróbálunk egymáshoz alkalmazkodni. A kezem alatt lévő fiatalok becsülettel dolgoznak, nem lehet rájuk panaszom. Igaz, az ősz során volt egy kis hiányérzetem a hozzáállás kapcsán, de most nincs gond velük – hangoztatta Bán István, a ZTE II. vezetőedzője. - Látszik rajtuk, szeretnének megkapaszkodni az NB II-ben.

- Történt változás a játékoskeretben?

- Legoza, Rábold és Hadár más csapathoz igazolt. A kevés játéklehetőség miatt távozott tőlünk Mátyás és Balogh, ők osztrák kiscsapatnál folytatják.

- Az utolsó helyen állnak, ennek ellenére lát lehetőséget a bennmaradásra?

- Eléggé szoros a mezőny, két-három egymás utáni győzelemmel fel lehet kapaszkodni a középmezőnybe. A győzelmeket mindjárt a szezonkezdés elején be kellene gyűjtenünk, hogy reális esélyünk maradjon a folytatásban Sajnos, az ősz során sok döntetlent játszottunk, és többször kaptunk ki egy góllal. Igazából nem a kapott 22 gól sok, hanem a rúgott 12 kevés. A meccsenkénti egygólos átlagot sem érjük el. Nem mentségként mondom, de csapatszinten nem tudunk gyakorolni. Hét közben más játékosok dolgoznak velem, mint akik aztán pályára lépnek. Jönnek a visszajátszók, és megváltozik a csapat összetétele. Tudom, az első csapat játékosainak lehetőséget kell biztosítani, de a mérkőzéseken kiütközik az összeszokottság hiánya. Igaz, jobb lehetne a helyzetkihasználásunk, de bizakodom, hogy tavasszal változtatni tudunk. Mellette mindeninek - még a visszajátszóknak is – a maximálishoz közeli teljesítményt kell produkálnia, ha jövőre is a másodosztályban akarunk játszani.

- Érkeznek próbajátékosok?

- Két-három labdarúgót tesztelünk, akik az NB III-ból érkeznek, és csak olyanok jöhetnek szóba, akiért nem kell fizetni.

- Milyen lehetőségek vannak a kezében, amivel motiválni tudja a csapatot?

- Nincs sok. Egyik legfontosabb, ha NB I-es játékosok akarnak lenni, akkor nagyon keményen kell dolgozniuk, és mindent meg kell tenniük a sikerért.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates