Budaörs - ZTE FC 1-2 (0-1)

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Tatabánya, 76 néző (39 zalaegerszegi). Jv.: Radványi. (Szalai Balázs, Szabó Péter), Farkas Tibor. Gólszerzők: Czvitkovics (87. p., 11-esből), illetve Gyurácz (öngól, 9. p.), Vernes (73. p.).

ZTE: Szappanos - Nagy G., Forgács, Koszó, Szabó - Babati (Patvaros 84. p.), Dubek, Végh (Ekler 55. p.), Nagy T.- Fujsz, Vernes (Polényi 93. p.). Vezetőedző: Zorán Szpisljak.

Az első helyzet a hazaiak előtt alakult ki, de Szappanos bravúrral védett. A másik oldalon egy szerencsés öngóllal megszerezte a vezetést a ZTE. Ezt követően a hazaiak átvették az irányítást, egy kapufa jeljelezte, hogy gyorsan szeretnének egyenlíteni. Fölénybe került a Budaörs, helyzetei is akadtak, amelyek szerencsére kimaradtak. A zalai kontrák ugyanakkor veszélytelenek voltak, egészen a félidő hajrájáig, ekkor két lehetőséget is kihagytak vendégek.

Fordulás után mindkét oldalon kimaradt egy-egy helyzet. A hazai csapat teljesen átvette a játék irányítását, a ZTE beszorult, de jól védekezett. Hosszú idő után végre kikerült a szorításból, s egy szabadrúgás után növelte előnyét. A legjobbkor jött a találat vendégek számára, mivel a hazaiak nem adták fel, s egy jogos 11-esből szépítettek. A hosszabbításban Dubek ordító helyzetben a kapusba lőtt, végleg eldönthette volna a találkozót. A hajrában a ZTE hősiesen védekezve megtartotta előnyét.

A hazai pályán mindenkire veszélyes Budaörs otthonában értékes három pontot szerzett a zalai csapat.

Értékelés:

Zorán Szpisljak, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon kiegyenlített mérkőzést játszottunk. Fontos volt, hogy az elején gólt szereztünk, és lendületesen tudtunk játszani. Jól védekeztünk és 2-0-ás vezetésünk után tudtuk meglesz a mérkőzés.

Babati Benjamin, a ZTE játékosa: - Kulcsmomentum volt, hogy mi szereztük meg a vezetést, és a hazaiaknak kellett futni az eredmény után. A legjobb lélektani pillanatokban szereztük góljainkat. Fontos három pontot szereztünk.

Forduló további mérkőzései:

Szolnok - Siófok 1-0

Budafoki MTE - Kisvárda 0-3

Vác - Csákvár 5-1

Kazincbarcika - MTK 0-1

Soroksár - Sopron 1-0

Dorog - Mosonmagyaróvár 0-0

Békéscsaba - Cegéld 6-2

Nyíregyháza - Győr 0-1

Gyirmót - Szeged  1-0

 

Tabella: 

nb 2 11

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates