Paksi FC - ZTE FC 3-1 (1-1)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Paks, 1600 néző. Jv.: Solymosi (Albert, Aradi, Pillók, Zierkelbach). Gólszerzők: Balogh( 45+2 p.) Hanh (47., 74. p.) illetve Könyves (25. p.)

.Paks: Hegedüs - Osváth, Lenzsér, Böde, Gévay (Lorentz 77.p.) - Windecker (Sipos 85.p.), Balogh, Szakály (Ádám 46. p.), Bertus - Hahn (Nagy 77. p.), Sabján (Kulcsár 63. p.). Vezetőedző: Bognár György. 

ZTE: Demjén - Szalai (Tanasin 55. p.), Szépe, Bobál D., Bedi – Szánthó (Koszta 55. p.), Lesjak, Kovács B.(Gergényi 55. p.), Szankovics (Dragóner67. p.), - Vass (Zimonyi 88.p.), Könyves, Vezetőedző: Boér Gábor.

Erősen kezdett a hazai csapat, keményen letámadta a ZTE-t. A vendégek nem tudták megtartani a labdát, csak tíz perc után szabadultak ki a szorításból. Fokozatosan jöttek lendületbe a vendégek, az első kisebb helyzetet Szánthó hagyta ki. A 25. percben egy szabadrúgás után Könyves maradt tisztán és a hosszú sarokba lőtt , 0-1.

A gólt követően még inkább kitámadtak a paksiak, de a ZTE rendkívül veszélyesen kontrázott. A vendégek előtt négy szászázalékos helyzet is akadt, játékosai azonban rendre kivártak, így menteni tudtak a hazaiak. A félidő hajrájában jött a fekete leves a ZTE számára, nem tudott felszabadítani védelmük, Balogh 11 méterről lőtt a bal alsó sarokba, 1-1.

A lélektani helyzetet kihasználva a szünet után rögtön gólt szerzett a hazai csapat. A 48. percben egy szöglet után az egész ZTE védelem nézte, amint Hahn a hálóba lő, 2-1. Kitámadott a ZTE, de már nagyon helyzetbe sem sikerült kerülnie.

A hazai kontrák rendkívül veszélyek voltak. Az egyik ilyen végén Demjén kifutva tisztázni akart, de nem rúgta el a labdát, szerelték, Hnhn az üres kapuba lőtt, 3-1. A folytatásban már magabiztossá vált a hazai csapat, a ZTE játéka szét esett. A Paks újabb gólokat szerezhetett volna.

Tanulságos mérkőzést játszott a zalai csapat, amely, ha 1-0-s vezetésénél kihasználja helyzeteit, megnyerhette volna a mérkőzést. A hazaiak a ZTE védelmi hibáit azonban könyörtelenül kihasználták és biztosan nyerték a találkozót.

Értékelés:

Könyves Norbert, a ZTE játékosa: - Az első félidőben jól játszottunk, de a legrosszabb lélektani pillanatban egyenlített a Paks. A hazaiak második találata után már nem tudtunk visszajönni a mérkőzésbe.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates