ZTEFC FTC1200830ZTE FC - Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 8429 néző. Jv.: Pintér (Georgiou, Huszár, Pillók, Zierkelbach). Gólszerzők: Babati 83. p.), illetve Civic (40. p.), Kharatin (53. p.). Kiállítva: Lesjak (93.p.), illetve Botka (32. p.).

 

ZTE: Demjén - Tanasin (Favorov 69. p.), Lesjak, Bobál D., Gergényi – Sankovic, Vass, Szánthó (Könyves 56. p.), Bedi – Babati, Koszta (Dragóner 62. p.). Vezetőedző: Boér Gábor.


FTC: Dibusz - Botka, Blazics, Duvali, Heisler - Kharatin, Laidouni Uzoni, Isael (Civic 36. p.), - Boli, Tokmac (Somalia 80. p.). Vezetőedző:Szerhij Rebrov.


A fővárosiak kupaszereplése után jó esély mutatkozott, hogy a ZTE pontot, netán pontokat csenhet a fővárosiaktól.


A csapatok óvatosan kezdtek, két kisebb helyzet mindkét oldalon kimaradt. Az első negyedóra végén Demjén védett egy vendég szabadrúgást. Fokozatosan harcolt ki mezőnyfőlényt a Ferencváros, a zalaiak csak rövid ideig tudták megtartani a labdát. A hazaiak viszont jól védekeztek, a Fradi előtt sem alakult ki nagyobb helyzet, mezőnyfölénye nem társult helyzetekkel.

 

ZTEFC FTC1200830

 

Aztán harminc perc után Babati lépett ki a vendég védők közül. Botka a 16-oson belül ellökte, a bíró piros lappal jutalmazta a fővárosiak játékosát. A megítélt 11-est Babati rosszul lőtte, Dibusz lábbal hárított. A félidő hajrájában büntetett a Ferencváros. A hazaiak elfeledkeztek Civicről, aki köszönte, s 17 méterről a jobb felső sarokba bombázott, 0-1.

 

ZTEFC FTC3200830

 


Szünet után a Fradi kontrákra rendezkedett be, amelyek rendkívül veszélyesek voltak, az egyik végén a tisztán hagyott Kharatin fejelt a kapuba, 0-2, A vendégek a folytatásban sem nyíltak ki, a ZTE pedig tanácstalanul szövögette támadásait. Mezőnyfölényben játszott, de helyzetbe sem tudott kerülni. Egy-két átlövést könnyedén védett Dibusz.

 

ZTEFC FTC2200830

 

A 82. percben megtört a jég. Könyves beadását Babati közelről lőtte a kapuba, 1-2. A hátra lévő percekben nagy nyomás alá helyezte a ZTE a Ferencváros kapuját, de eredmény nélkül. Helyette a hosszabbításban Lesjak megkapta második sárgáját, a mi pirosat ért.


A ZTE a mérkőzés nagy részében embe előnyben játszhatott. Babati kihagyott 11-ese döntőnek bizonyult, egészen más lett volna a meccs koreográfiája, ha a zalaiak vezettek volna.

 

Fotó: Jóna István, Katona Tibor

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates