A maximumot kihozni a rendelkezésre álló keretből

 

Az NB II-es Kazincbarcikánál élő szerződéssel rendelkező Boér Gábor lett a ZTE labdarúgócsapatának új vezetőedzője. A zalaiak vezetése kivásárolta szerződéséből a fiatal, agilis szakembert, így ő lett az első osztály legfiatalabb vezetőedzője.

 

A bemutatkozása sem sikerült rosszul, az alaposan átalakult ZTE pontot szerzett a jobb erőkből álló, bajnokesélyes Fehérvár FC ellen..

 

Boer1– Sokat gondolkodott a ZTE ajánlatán vagy gyorsan döntött?


– Nem töprengtem sokat, azért kezd el dolgozni az ember az edzői pályán, hogy valamikor élvonalbeli csapatot irányíthasson – hangoztatta Boér Gábor. – A gondolkodásra egyébéként sem volt időm, a felkészülés kezdete előtt pár nappal kerestek meg az egerszegi klub vezetői. Gyorsan meg tudtunk egyezni, tetszettek a tervek, amiket felvázoltak.


– Teljesen átalakult a ZTE kerete, új csapatot kell építenie. Ez sikeres is lehet, illetve az ellenkezője is bekövetkezhet...


– Az élet rendje, hogy a játékosok jönnek, mennek, a ZTE-től a vártnál többen távoztak. Nem akarok a játékosmozgással foglalkozni, a rendelkezésemre álló keretből akarom kihozni a maximumot. Kell hozzá idő, hogy összeérjünk, azonban úgy érzem, ezzel nem lesz gond. Hétről hétre jó teljesítményt kell nyújtanunk, pontokat kell szereznünk. Azzal a kerettel dolgozom, ami van.


– Az első fordulóban mentálisan erős volt a ZTE, amivel ellensúlyozta a Fehérvár nagyobb tudását. Gondolom, hasonlót vár a folytatásban...


– A belső motivációt maguknak a játékosoknak kell megteremteniük. A külső motivációt a szakmai stábnak, a vezetőedzőnek, sőt a közönségnek kell hozzátennie. Ebből születhet meg a jó teljesítmény. Nagyon bízom benne, hogy a motiváció nemcsak tartható, hanem fokozható is lesz. Célunk, hogy ez legyen a minimum. Úgy vélem, a kellő motiváció elvárható egy sportembertől.


- A jelenlegi keret még elég szűkös, milyen posztokra szeretne még igazolni?


- A támadó szekcióba mindenképpen kell játékos, mivel a gól a sava-borsa a labdarúgásnak. Támadó szellemű csapat legyen a ZTE, amelyet a város, a szurkolótábor megérdemel. Ehhez mindenképpen kell minőség, az ellenfél 16-osáig meg lehet tervezni a dolgokat, onnan a játékos kreativitása a döntő. Nagy mozgás már nem várható, egy-két játékos érkezhet még.


- Milyen játékrendszert akar játszatni a ZTE-vel?


- Nem szeretném előre meghatározni, hogy mit akarunk majd játszani. Hogy a támadás, vagy a védekezés dominál majd a játékunkban. A pillanatnyi ellenfél is befolyásolja saját játékunkat.

 

Az NB I-ben még nem vagyunk meghatározó tényező, hogy az ellenfeleknek hozzánk kellene végig alkalmazkodniuk. A terv, hogy korszerű focit játsszunk. Azt is tudni kell, hogy egy csapat annyit játszik, amennyit ellenfele enged neki. Tervünk az, hogy támadó szellemű, egymásért küzdő csapat fusson ki hétről-hétre a pályára. Nem ragadnék le a támadó, vagy a védekező játék mellett. Győztes csapatot szeretnék látni a pályán. Magamat az utolsó leheletig küzdőnek tartom, ezt várom el a csapattól, s úgy látom, erre vevők a játékosok.


- Tavaly bent maradt a ZTE, idén is ez lehet az alapcél. Vagy ennél többre is képes lehet a csapat?


- Nehéz tervezni ebben a 12 csapatos NB I-ben, amelyből évek óta pozitív értelemben kilóg a Ferencváros és a Fehérvár. A többi csapat egyfajta külön bajnokságot vív. A cél: minél hamarabb megszerezni annyi pontot, ami elég a bent maradáshoz. Utána lehet további előrelépést tervezni. Jó lenne meghatározó csapattá válni az NB I-ben.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates