DSC 0037ZTE FC - MOL Fehérvár FC 3-3 (2-2)

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 4375 néző. Jv.: Bogár (Szalai, Széchényi, Pillók, Szilasi.). Gólszerzők: Babati (2., 74. p, 11-esből), Szépe (15. p.), illetve Evandro (11. p.), Nikolics (44. p. 11-esből, 61. ).

ZTE: Demjén - Tanasin, Bobál D., Szépe (Zivko 52. p.), Gergényi (Kovács B. 69. p.), - Szánthó (Dragóner 75. p.), Szankovics, Lesjak, Bedi - Babati, Könyves. Vezetőedző: Boér Gábor.


Fehérvár FC: Kovácsik - Bolla (Petrjak 46. p.), Musilu, Stopira, Hangya - Pátkai, Houri , Nego, Evandro (Hodzic 81. p.), Bambgoye - Nikolics (Zivzivadze 62. p.. Vezetőedző: Márton Gábor.


A ZTE bátran kezdett és egy nagy egyéni hiba után megszerezte a vezetést. A gól nem törte meg a Fehérvárt, amely egy kapu előtti kavarodás után egyenlített. A ZTE válasza gyorsan érkezett, egy bedobás után ismét hazai előnyt mutatott az eredményjelző. A zalaiak letámadták ellenfelüket, nem hagyták kibontakozni a jobb erőkből álló vendégeket.

 

DSC 0004

 

 

A fehérváriak mezőnyfölényben játszottak, igazi nagy lehetőségük azonban nem akadt. A félidő hajrájában, egy felesleges, rossz becsúszás után 11-esből egyenlített a tavalyi ezüstérme.

 

DSC 0020

 


A második félidőben nagyobb sebességre kapcsolt a vendégcsapat, beszorította a zalaiakat. Egy szép felsősarkos találat után megszerezte a vezetést. A fehérváriak birtokolták többet a labdát, a ZTE kevés kontrája azonban veszélyesnek bizonyult. Az egyik végén Babatit buktatták. a 11-est a sértett értékesítette. A hátralévő időben a ZTE nagyon fegyelmezetten, nagy akarással játszott és sikerült megtartania az egy pontot.

 

DSC 0037

 

A zalaiak a vendégek nagyobb tudását lelkesedéssel ellensúlyozták és értékes egy pontot szereztek.


Értékelés:


Boér Gábor, a ZTE FC vezetőedzője: - Nagyon jó első félidőt produkáltunk. Kétszer is előnybe kerültünk, majd az első félidő végén elkerülhető gólt kaptunk. A második félidőben vesztett állásból is vissza tudtunk jönni, ezt mindenképpen nagy fegyverténynek tartom. Mentalitásban, koncentrációban és szenvedélyben kompenzálni tudtuk a Vidi nagyobb tudását.


Márton Gábor, a Fehérvár FC vezetőedzője: - Sajnos, rögtön az elején hibáztunk, ami után a csapat kissé sokkos állapotba került, ennek ellenére hamar fel tudtunk állni. Az egyenlítés után újabb könnyű gólt adományoztunk az ellenfélnek, de azután fordítani is tudtunk. Előnyünket meg kellett volna tartanunk. Nem szabad ennyit hibáznunk és jobban kell értékesítenünk helyzeteinket.

 

Fotó: Zavilla András

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates