ZTEFC Paks200613ZTE FC - Paks FC 3-3 (1-1)

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, néző. Jv.: Andó-Szabó (Kóbor, Huszár). Gólszerzők: Bobál G. (33. p. 50. p, 61. p.), illetve Könyves (12. p.). Böde (79. p, 11-esből), , Balogh 92. p.)

 

 ZTE: Demjén - Bolla, Szépe, Katanec (Bobál D. 77. p.), Tamás (Katelarisz 83. p.) - Böle, Mitrovics, Bedi, Barczi (Kocsis 66. p.) – Radó, Bobál G. Vezetőedző: Márton Gábor.


Paks: Rácz - Osváth, Szélpál, Kelemen(Bartha 74. p) Szabó J. -Bertus (Kulcsár 86. p.), Balogh, Szakály (Haraszti 74. p.) - Hahn (Sabján 73. p.), Böde, Könyves (Kecskés 76. p.) Vezetőedző: Osztermájer Gábor.


Mindkét csapatnál hangoztatták, hogy nem ezen a találkozón dől el a kiesés, az ellenfelek azonban nagyon készültek. Tudták, hogy az esetleges győzelem nagy lépést jelent a bent maradás felé.

 

ZTEFC Paks200613

 


Két hazai lehetőséggel indult a találkozó. A másik oldalon Böde lőtt nagy helyzetből mellé. A 12. percen szép kényszerítőzés végén Könyves lövése egy védőt érintve vágódott a hálóba, 0-1. A gól után a vendégek visszaálltak, igaz, addig sem nagyon nyíltak ki. Nehezen jutottak előre a zalaiak. Mezőnyfölényben játszottak , de eredmény nélkül. Váratlanul egyenlített a ZTE. Egy szép akció végén Bobál G. fordult le a védőkről és a bal alsó sarokba lött, 1-1.

A Paks az egyenlítés után is kontrákra épített, két helyzetben a hazaiak szerencséjére hibáztak.

 

ZTEFC Paks200613a

 


Fordulás után gyorsan megszerezte a vezetést a ZTE. Az 53. percben Böle beadását Bobál G. fejelte a bal alsó sarokba, 2-1. Az egerszegiek átvették a játék irányítását. Egy gyönyörű támadás végén Bobál G. bombázott a bal alső sarokba, 3-1. A ZTE sorra alakította helyzeteit, amiket elhibázott, s amiért nagy árat fizetett. Egy kóbor paksi kontra végén Böde révén eléggé véleményes 11-essel szépítettek a vendégek, 3-2. A hazai csapatot megzavarta a bekapott gól, a vendégek nagy erővel támadtak. Egy újabb megpattanó lövéssel a hosszabbításban egyenlítettek, , 3-3.


A ZTE értékes pontokat vesztett, két gólos vezetése birtokában csökkent a csapat koncentrációja és a feljavult vendégek egyenlítettek. A zalaiaknak így a hátra lévő mérkőzéseken is nagyon oda kell figyelni, pontokat kell szerezni a bent maradáshoz.


Értékelés:


Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője: - Vezettünk 3-1-re, semmi nem mutatta, hogy baj lehet. Jött azonban egy 11-es… Felállt a Paks, ennyi.


Osztermájer Gábor, a Paks vezetőedzője: - Értékes egy pontot szereztünk. A következő fordulóban jön hozzánk a Kaposvár, le kell győznünk, mert bent akarunk maradni.


Bobál Gergely, a ZTE játékosa: - Két pontot ajándékoztunk a Paksnak. Nem volt szerencsénk, a vendégek két megpattanó lövésből is gólt szereztek. Megyünk tovább, igyekszünk minél több pontot szerezni a hátra lévő mérkőzéseken.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates