ZTE FC - Puskás Akadémia FC 2-0 (0-0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg. Jv.: Vad II. (Vígh-Tarsonyi, Lémon, Bognár, Szilasi). Gólszerzők: Bobál G. (46. p.), Bobál D. (85. p.).


ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Szépe, Tamás K. – Babati (Bedi 59. p.), Böle (Ostrek 84. p.), Mitrovics (Kocsis 81. p.), Katanec - Radó (Ikoba 84. p.), Bobál G. (Bobál D. 84. p.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Puskás Akadémia: Tóth B - Radics, Meisser, Spandel, Nagy Zs. - Ulbrik (Deutsch 76. p.), Slagveer (Sós 46. p.), Plsek (Favorov 57. p.) - Gyurcsó, Knezevic, Vanecek (Mebrathe 46. p.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.


A sérültek közül a ZTE-ből egyedül Bedi gyógyult fel, de ő is a kispadra került.


ZTE helyzettel indult a találkozó, Bobál G-től pattant el a labda kecsegtető helyzetben. A másik oldalon Demjén tisztázott. Rövid időre fölénybe kerültek a vendégek, sorra rúgták a szögleteket, eredménytelenül. Kiegyenlítetté vált a találkozó, mindkét csapat nagyon ügyelt a védekezésére, így kevés helyzet alakult ki. Radó lövését védte bravúrral Tóth, Böle lőtt fölé egy szabadrúgást. A másik oldalon Gyurcsó elöl tisztázott bravúrral Demjén.

 

A második félidőt remekül kezdte a ZTE. Labdaszerzés után Bobál G. bombázott a jobb felső sarokba, 1-0. Rákapcsoltak a vendégek, feladták addigi harcmodorukat. A ZTE egy szűk negyedórára beszorult, ekkor több lehetősége akadt a Puskásnak A legnagyobbat Gyurcsó hagyta ki, lövés helyett passzolt, a ZTE védők mentettek. A zalai csapat visszavette a kezdeményezést, többször veszélyeztette a vendégek kapuját. A hajrában Böle szabadrúgását Bobál D. fejelte a bal alsó sarokba, 2-0.


A ZTE ezúttal is fegyelmezetten, taktikusan játszott. A jó erőkből álló Puskás Akadémiára a mérkőzés döntő részében rákényszerítette akaratát és megérdemelten szerzett újabb három pontot.


Értékelés:


Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője: - Nagyot küzdöttek a játékosaim. Megérdemelten győztünk, mivel valamivel több helyzetünk volt az ellenfélnél.

Hornyák Zsolt, a PAFC vezetőedzője: - Ha az első félidőben Gyurcsó helyzete bemegy, meglehetett volna a győzelmünk. Ehhez képest a második félidőben Nagy Zsolt egyéni hibájából hátrányba kerültünk, a középpályán pedig sok labdát vesztettünk.


Bobál Dávid, a ZTE játékosa: - Böle Lukács remekül ívelte be a labdát, egy dolgom volt csak, pontosan fejelni. Fontos győzelmet arattunk, de nem dőlünk hátra, igyekszünk minél több pontot szerezni, hogy a bajnokság végén a bentmaradást ünnepeljük.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates