A ZTE 217 nap elteltével elmozdult a kieső helyről, ráadásul a Kaposváron duplázó Radó András élre állt a góllövőlistán. A volt Haladás- és Ferencváros-támadó góljait Marco Rossi szövetségi kapitány a stábjával a helyszínen látta, és – a DIGI Sport híradójának nyilatkozó Sallói István ZTE-sportigazgató szerint – Radó számára megnyílhat az út a válogatottba, ha így folytatja.


"Beszélgettünk is (Rossiékkal), és külön megemlítették Radót, hogy nagyon jól megy neki ebben a szezonban, szerintem figyelik őt. Ha gólkirály lesz, amiben nagyon bízunk, hogyhosszú idő után újra lesz Zalaegerszegről gólkirály, akkor szerintem megnyílik számára a lehetőség. De sok olyan játékosunk van a keretben, akire figyelni kell, a fiatalok közül Demjén Patrik, Bolla Bendegúz vagy akár a hosszú sérülése után visszatért Tamás Krisztián, de még azt gondolom, hogy Bőle Lukács is olyan teljesítményt nyújt nálunk, ami alapján számára sincs lezárva a visszaút a válogatottba” – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának,a Sport 24-nek Sallói István, a ZTE FC sportigazgatója.


Sallói István most a 6-0-s sikernek nagyon örül, aggódik azonban a sok sérült miatt. „Hat sérültünk van, ami azt jelenti, hogy az új szabályozás miatt ugye 20 játékost lehet nevezni egy-egy mérkőzésre, mi összesen 16-an voltunk a Kaposvár elleni meccsen. Ez hosszú távon nagyon komoly hátrány lehet, de bízunk benne, hogy pár sérültünk felépül menet közben, és nem lesznek újak. Nem tudom összességében, hogy ezt a pechnek vagy a karantén időszaknak lehet tulajdonítani, de az biztos, hogy azt lehet látni a játékosokon, hogy a szervezetük valahogy másképpen reagált a terhelésre.”


A ZTE a rúgott gólokat illetően pénteken 40 találattal – az FTC és a Fehérvár mögé - felkerült a képzeletbeli dobogóra, a teljes boldogságot azonban csakis a bennmaradás kivívása jelentené. "Úgy kalkuláltam, hogy 40 gólt kell rúgnunk és 40 pontot kell szerezni a bennmaradáshoz (a ZTE-nek jelenleg 31 pontja van – a szerk.). Úgy néz ki, a gólok meglesznek, biztosan 40 fölött fogunk rúgni, nagyon bízom benne, hogy a pontok is meglesznek, ami még fontosabb, még legalább három meccset kell nyernünk ehhez” – mondta Sallói István.


A ZTE az Újpest kisvárdai veresége miatt biztosan bennmaradó helyen zárja a fordulót, a pontgyűjtögetést pedig jövő vasárnap, hazai pályán a dobogóra pályázó Puskás Akadémia ellen folytathatja.


A video linkje:

https://www.digisport.hu/43762/hat-gollal-szolgalta-ki-90-szurkolojat-a-zte

 

Beágyazó kód:

<video controls="controls" src="https://www.digisport.hu/files/shares/2020/05-majus/30/0530_ZTE_S24_1.mp4" style="max-width: 100%; height: auto;">&nbsp;</video>

 

Forrás: DIGI Sport / Sport24

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates