Demjén Patrik jól érzi magát a ZTE-nél.


Az NB I-be frissen feljutott ZTE labdarúgócsapata az elmúlt év nyarán leigazolta a kapus posztra a korosztályos válogatott Demjén Patrikot, a. A károgók nem tartották jó húzásnak, a fiatal „portás” rácáfolt a kérkedőkre, a csapat egyik alapembere lett.


Eddigi pályafutásáról kérdeztük először.


demjenpatrik– Pilismaróton ismerkedtem meg a focival, majd jött a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémia, ahol félig kapus, félig mezőnyjátékos voltam. Az MTK-hoz már kapusként igazoltam. Kölcsönben játszottam a Budaörs, majd a Dorog csapatában. Ezután az MTK-nál nem ajánlottak újabb szerződést, így kerültem a ZTE-hez – válaszolta Demjén Patrik.


- A mezőnyjátékkal való kacérkodás jól is jön manapság, mivel gyakran a kapust is bevonják az összjátékba…


- Kétségtelen jól jön, mivel jobban érezheti a kapus az összjátékot.


- A tehetségére gyorsan felfigyeltek, korosztályos válogatott is lett. Azért biztosan van még hová fejlődnie. Mik az erényei, mik a gyengéi?


- A lábbal való játékomban is még van hová fejlődnöm. Kommunikáció terén is előrébb, akarok lépni.


- Szereti irányítani a védelmet?


- Igen.


- Szót fogadnak a társak?


- Könnyebb úgy elfogadtatni magam, ha jól védek. Akkor jobban elhiszik a társak, hogy jót akarok. Erényeim, a különböző védésformák, jól mennek. A magas labdák hárításában is sikerült előbbre lépnem.


- Nyáron egyértelmű volt, hogy a ZTE-hez igazol?


- A zalaiak már akkor érdeklődtek irántam, amikor még nem voltak fixen feljutók. Örültem neki, hogy a későbbiek során is rám gondoltak. Szívesen igazoltam a ZTE-hez.


- A kiesés ellen küzdő csapatnál a kapusnak döntő szerep jut. Nagy százalékban jól védi a csapat kapuját…


- Szerencsémre jóval kevesebb volt a rossz meccs. Nem rágódok a dolgokon, akár jól megy a védés, akár rosszul. Mögöttem hagyom a történteket, a következő mérkőzésre figyelek. Védéseimmel hozzájárultam, hogy a ZTE harcban van a bent maradásért.


- Mennyi pontot kell szereznie a ZTE-nek a bent maradáshoz, úgy, hogy a sorsolása sem könnyű a csapatnak?


- Hazai pályán a jobb játékerőt képviselő csapatokat is legyőzhetjük. A riválisok otthonában bátran, koncentráltan kell játszani, akkor nem lehet gond. Számolgatásba nem mennék bele. Meg kell szerezni a bent maradáshoz szükséges pontmennyiséget. A csapat játéka is egyre jobb, bizakodom, hogy jövőre is az élvonalban játszunk.


- Hová szeretne eljutni a fociban?


- Hosszú távú szerződésem van a ZTE-vel, remélem, ezt az élvonalban töltöm ki. A korosztályos válogatottban is szeretnék jól szerepelni. Amikor az élvonal meghatározó tudású kapusa leszek, utána külföldön is kipróbálnám magam.


- Hogyan érzi magát Zalaegerszegen?


- Egyelőre jól, megy a védés, a csapattársak elfogadtak, a szurkolók ugyanígy. Nem kell ennél több egy fiatal játékosnak.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates