DSC 0089MOL Fehérvár FC - ZTE FC 5-0 (3-0)

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, a legjobb négy közé jutásért, második találkozó. Székesfehérvár, 1712 néző Jv.: Bogár. (Vigh-Tarsonyi, Garai). Gólszerzők: Hodzics (7., 61. p.), Bamgboye (27. p.), Houri (29. p.), Nikolics (89.p).

 

Fehérvár FC : Kovácsik - Fiola (Nego 44. p.), Visar, Tavares, Hangya - Pátkai, Houri, Petrjak - Nikolics, Hodzic (Futács 80. p), Bamgboye (Tamás 80. p.). Vezetőedző: Juan Carrillo.

ZTE: Demjén - Kocsis, Szépe, Bobál D., Katanec – Babati, Katelaris (Bedi 46. p.), Ostrek, Barczi (Stieber 46. p.), McWoods (Hegedüs 72. p.) - Ikoba. Vezetőedző: Márton Gábor.

A mérkőzés elején a Fehérvár FC nekiugrott a ZTE-nek, aminek gyorsan meglett az eredménye. Egy szöglet után az egerszegi védők kíséretében a 7. percben Hodzic fejesével megszerezte a vezetést. 1-0. A bekapott gól után megzavarodott a vendégcsapat, de két óriási helyzetben hibáztak a hazaiak.

Aztán megnyugodott kicsit a ZTE, mezőnyben tetszetősen játszott. Babati hagyott ki egyenlítési lehetőséget. Majd Petrjak lőtt 100 százalékos helyzetben Demjénbe. A következő akcióban már ledolgozta hátrányát a hazai csapat. A kapu előtt Bamgboyeről lemaradtak a zalai védők, a csatár közelről lőtt a kapuba, 2-0. Pár perccel később Houri távoli lövése megpattant Bobál D-n, ami Demjént megtévesztve a kapuba vágódott, 3-0.

Fordulás után már egyértelműen a hazai csapat irányított Demjén hárított kétszer is. Majd Ikoba fejesét védi bravúrral Kovácsik. Aztán a 61. percben végleg eldőlt a továbbjutás. A védőkről lecsorgó labdát Hodzics közelről lőtt a kapuba, 4-0. A folytatásban egy kezezést nem látott büntetőnek a hazai 16-oson belül. A hajrában még több hazai lehetőség adódott. szöglet után Nikolics is betalált, 5-0.

A mérkőzés során végig a Fehérvár FC akarata érvényesült, a ZTE gyengén játszott és hamar megadta magát. A Fehérvár FC 5-2-es összesítéssel lépett tovább.

Értékelés:

Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője: - 5-0-ás vereségnél nincs mit értékelni. Gratulálok a Fehérvár továbbjutásához. Nálunk több nagyon gyenge teljesítmény is akadt. Remélem, hogy hosszú időre megint „kilőttük magunkat..)

 

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates