DSC 0211ZTE FC - Ferencvárosi TC 1-1 (0-1)

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg 8748 néző. Jv.: Karakó (Georgiu, Széchényi). Gólszerző: Radó (11-esből 80. p.), illetve Tokmac (20. p.). Piros lap: Civic (92. p.).

 

ZTE: Demjén -Bolla, Lesjak (Bobál D. 46. p.), Szépe, Bedi – Katelarisz, Mitrovics, Barczi (Ostrek 76. p.), Stieber – Radó, Bobál G. (Ikoba 64. p.), Vezetőedző: Márton Gábor.


Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics,, Blazics, Civic, Heisler – Sigér (Leandro 87. p.), Haratin, Varga (Szánthó 87. p.), Lodico (Skvarka 64. p.) - Tokmac, Boli. Vezetőedző: Serhij Rebrov.


A mérkőzés előtt a ZTE 100 éves szülinapja alkalmából felvonultak a klubnál működő szakosztályok képviselői. Jól kezdte a találkozót a hazai csapat, Radó bombáját ütötte ki Dibusz. A Ferencváros birtokolta többet a labdát, de igazából nem sikerült helyzetbe kerülnie. A 19-20 perc között élő kép jelent meg nézőtéren (1920-2020), a 100 éves ZTE-t köszöntötte.

 

DSC 0211

 

 

A fővárosiak ünneprontók lettek. Bár az is elképzelhető, hogy a hazai játékosok is az élőképet nézték, és elfeledkeztek Tokmacról, aki a rövid sarokba lőtt, 0-1. A gól megfogta a zalai csapatot, a Fradi irányított. Egy kontra végén előbb Bobál G., majd Radó hagyott ki egyenlítési lehetőséget.

 

DSC 0190

 

 

A második félidőben egyértelműen a ZTE irányított a fővárosiak alig jutottak el a hazaiak kapujáig. Dibusz percei következtek, háromszor védett bravúrral, előbb Radó majd Barczi lövését, zárásként Stieber szabadrúgását hárította. Aztán egy fővárosi kontra végén Varga közelről a kapufát találta el. A kihagyott meccslabda után az ellentámadásból egyenlített a ZTE. Radót buktatták a 16-oson belül, a megítélt 11-est a sértett biztosan értékesítette, 1-1.

 

DSC 0189

 


A ZTE végig egyenrangú ellenfele volt az éllovasnak, az egy pontra feltétlenül rászolgált. Nagyobb oda figyeléssel talán 3 is lehetett volna.


Értékelés:


Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon jól játszottunk, különösen a második félidőben Felszabadult a csapat, átesett a holtponton. Kimaradt pár helyzet, de volt, amikor más akadályozott minket a gólszerzésben.


Serhíj Rebrov, FTC vezetőedzője: - Nehéz mérkőzést játszottunk. Úgy érzem, két pontot itt hagytunk. Ki kell elemezni, miért? A középpályán és elöl hiányzott a minőség a játékunkból.

 

Fotó: Zavailla András

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates