A bent maradáshoz kell egy kis szerencse is


A harmadik, utolsó kör kezdődött a magyar labdarúgás élvonalában. A ZTE FC csapata a 11., kieső helyen áll. A bajnokság előtt szurkolók, szakértők és a klub elöljárói is jobb szereplésre számítottak.

 

Salloi1Úgy ítélték meg, hogy a ZTE a feljutást követően jól erősített, de az ősz során mégsem jöttek az eredmények. A téli átigazolás idején is több új játékos érkezett, velük sem lódult meg a ZTE „szekere”. Aztán jött az edzőváltás Márton Gábor vette át a csapat irányítását. Az állandóságot a csapatnál Sallói István sportigazgató képviseli, akit a ZTE eddigi teljesítményéről, a hogyan továbbról kérdeztük.


- Számos tényező befolyásolta eddigi szereplésünket. Ősszel volt nyolc mérkőzésünk, ahol jól játszottunk. Több olyan összecsapásunk ia akadt, amelyen nagyobb odafigyeléssel egy pontot, de akár hármat is szerezhettünk volna – vélekedett Sallói István. – Párat említve: Kisvárdán 2-0-ra vezettünk, végül örülnünk kellett a döntetlennek. Ugyan ez történt hazai pályán a Fehérvár FC ellen. A Mezőkövesd ellen 1-1-es állásnál két 11-est is kihagytunk. Ezen kívül még több olyan találkozó volt, amelyekből rosszul jöttünk ki. Nem sikerült a holtponton átlendülnek, ami további lökést adott volna a csapatnak. A téli felkészülésünk - nem tudom miért - nem sikerült. Diósgyőr, Paks és Kisvárda ellen mindössze egy pontot szereztünk. Ekkor szedtünk össze jelentősebb hátrányt. Egyet tudtunk, nem lesz könnyű az idei év. Nagyon nehéz a másodosztályról az elsőre átállni. Sok új játékos érkezett, próbáltuk őket beépíteni, folyamatosan erősíteni a játékoskeretet, de ez sem sikerült mindig.


- A gyengébb szerepésbe döntő módon belejátszott, hogy kevés találkozón játszott végig koncentráltan a csapat…


- A mérkőzések döntő részében valóban mindig akadt egy-egy hiba, ami gólt eredményezett, vagy kihagyunk egy nagy helyzetet. Azon dolgozik a szakmai stáb, hogy ezeket a hibákat minimálisra csökkentse a csapat. A Fehérvár elleni súlyos vereségünknél a hazaiak egyetlen helyzetet sem dolgoztak ki ellenünk, de könyörtelenül kihasználták hibáinkat. A ZTE jelen helyzetében az durva egyéni hibákat nem bírja el. Nehéz ezzel mit kezdenünk. Egy biztos, ha bent akarunk maradni, a minimálisra kell csökkenteni az egyéni hibákat.


- Az utolsó pillanatban az NB I-ből is érkeztek játékosok kölcsönbe. Tudnak segíteni?


- Katanec végig játszotta az őszt Mezőkövesden, ő játékban és jó formában van. Böle keveset játszott a Fradinál, meccshiánya van, azonban ő olyan minőségű játékos, aki gyorsan beilleszkedik és hamar felveszi a ritmust.


- A bent maradásban egyértelműen bíznak. Ehhez azonban már bravúrokra lesz szükség…


– Az utolsó körben sok minden történhet. Az elmúlt idényben az MTK a 6. helyen állt az utolsó kör előtt és kiesett. A Mezőkövesd két kör után utolsó volt, és bent maradt. Sok változást hozhat még a bajnokság. A három fordulós rendszerben hátrányban vagyunk, folyamatosan utazunk a riválisainkhoz, Kisvárdához, Debrecenhez, Diósgyőrhöz, egyedül a Paksot fogadjuk itthon. A mögöttünk lévő Kaposvár vendégei is leszünk Rosszul jött ki számunkra a sorsolás. A három fordulós rendszer hátrányba hozott minket, mivel riválisaink közül négy ellenfélnél kétszer vendégeskedünk.


- Számolgatnak már, hogy hány pont kell a bent maradáshoz?


- A hat győzelemmel megszerzett 18 pont biztos bent maradást jelentene. Eggyel kevesebbel is van remény.


- Teher alatt játszik a ZTE a bajnokság hátra lévő szakaszában. A nyomást elbírja a csapat?


- El kell bírnia a fiúknak, de ehhez kell az is, hogy a szerencse kicsit mellénk szegődjön. Ha így lesz, sikerülhet a bent maradás. El kell érnünk, hogy a meccsek fordulópontjaiból mi jöjjünk ki pozitívan. Ehhez nagyfokú koncentrációra is szükség lesz.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates