kovesdzteMezőkövesd Zsóry FC - ZTE FC 1-2 (0-1)

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Mezőkövesd, 1450 néző. Jv.: Vad II. (Vígh-Tarsonyi, Csatári). Piros lap: Katanec (79. p.).

 

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Nesterov, Pillár, Silye - Karnicki (Takács 76. p.), Cseri, Berecz, Besirovics - Nagy D. (Jurina 51. p.), Zizivadze (Vajda 71. p.). Vezetőedző: Kuttor Attila.

 

ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Katanec, Bedi - Mitrovics, Katelaris- Böle (Ostrek 84. p.) Stieber, Radó - Bobál G. (Ikoba 61. p., Bobál D. 84. p.). Vezetőedző: Márton Gábor.

 

Mindkét csapat a védekezésre fektette a hangsúlyt a mérkőzés elején. A ZTE az első negyedórában kontrázni próbált - kevés sikerrel. Tizenöt perc után az első hazai helyzetet Demjén tisztázta bravúrral. Nem sokkal később egy védelmi hiba után ismét hárított az egerszegi kapus. Az első ZTE helyzet végén Bobál G. lövését védte Szappanos. A félidő közepe táján Demjén helyett a kapufa mentett. A másik oldalon Bolla lövését ütötte ki a hazai kapus. Mitrovics bombája után viszont kapitulált Szappanos, 0-1.A szünetig a ZTE irányított.

 

kovesdzte

 

Remekül kezdte a második félidőt a zalai csapat, Böle kapott remek labdát, lefordult védőjéről, s a rövid sarokba lőtt. 0-2. Az újabb vendég találat után beszorult a ZTE, mezőnyfölénybe került a hazai csapat. Szögletek, lövések jelezték, a Mezőkövesd nem adta fel. Egy ritka vendég kontra végén Bobál G. közeli lövését védte Szappanos. A folytatásban ismét Demjén percei következtek, kétszer védett bravúrral. Majd Böle eldönthetett volna a mérkőzést, de kihagyta helyzetét.

 

A 79. percben egy beadás a16-oson belül Katanec válláról vágódott le, a bíró 11-estnek látta az esettet. Katanec megkapta második sárga lapját, ami pirosat ért. Cseri biztosan értékesített a büntetőt, 1-2. A hátralévő percekben a zalai csapat 10 emberrel is hősiesen védekezett, megtartotta egy gólos előnyét.

 

Igazi bravúrt vitt véghez a ZTE. A Ferencvárost legyőző Mezőköved otthonából hozta el a 3 pontot, taktikus, fegyelmezett játékkal.

 

Értékelés:

 

Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője: - Az elmúlt héthez képest nagyon fegyelmezetten játszott a csapat, fontos győzelmet arattunk. Ha hosszabb ideje dolgozunk együtt játékunk majd lesz jobb. A bent maradás szempontjából számunkra a győzelmek a fontosak.

 

Fotó: ztefc.hu

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates