MOL Fehérvár FC - ZTE FC 4-1 (1-0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Székesfehérvár 2395 néző. Jv.: Pillók (Szalai, Georgiu). Gólszerzők: Stopira, (5. p.), Petrjak (49., 57., 62. p.), illetve Radó (85. p, 11-esből).

Fehérvár: Kovácsik - Fiola, Muszilu, Stopira, Hangya - Houzi, Pátkai (Nikolov 78. p.), Bamgboye (Szabó 72. p.), Kovács (Nyári 63. p.), Petrjak - Nikolics. Vezetőedző: Joan Carrillo.

ZTE FC: Demjén - Bolla (Ikoba 58. p.), Lesjak, Szépe, Katanec - Katelarisz, Stieber (Ostrek 58. p.), Mitrovics, Böle (Barczi (75. p.), Bedi - Radó. Vezetőedző: Márton Gábor.

A zalai csapat a pont vagy pontok szerzésének reményében utazotta második helyezett Fehérvár otthonába, de már öt perc után egy súlyos védelmi hiba után hátrányba került. A gól megfogta a vendégeket, a hazaiak mezőnyfölény harcoltak ki. Egy távoli fehérvári lövés a kapufán csattant.

A ZTE a félidő hajrájában tért magához, ekkor szemre is tetszetősen játszott. Egyenlíthetett volna, de Radó ziccerben mellé lőtt. Rémálomszerűen kezdte a második félidőt a ZTE. Demjén rossz passza után Szépe szabálytalankodott a 16-oson belül, kiállították. A megítélt 11-est, hibáját javítva Demjén kivédte.

Nem sokkal később Petrjak révén éles szögből növelte előnyét a hazai csapat. Sőt, a fehérvári támadó bő tíz perc leforgása alatt a vendégek védelmének hibáit kihasználva még kétszer talált be ellenfele hálójába.. Ezzel eldöntötte a mérkőzés sorsát. A ZTE a folytatásban becsülettel küzdött, s bár hazai oldalon több fiatal kapott játék lehetőséget nem tudta csökkenteni hátrányát. A hajrában sikerült a szépítés a zalaiaknak.

Az első félidőben még helyt állt a zalai csapat, azonban a folytatásban szét esett a játéka, és súlyos védelmi hibák után nagy különbségű vereséget szenvedett.

Értékelés:

Márton Gábor, a ZTE vezetőedzője: – Nehéz 4-1-es vereség után értékelni. Ez az eredmény nem volt benn a mérkőzésben, a kiállításig szoros mérkőzést játszottunk. A bent maradáshoz bravúr győzelmekre lesz szükség, ma ez nem sikerült. Az első félidő pozitív dolgait nem sikerült átmenteni a másodikra.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates