DSC 0664ZTE FC - Újpest FC 2-1 (1-1)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 3089 néző. Jv.: Iványi (Kóbor, Becséri). Gólszerzők: Radó 28., 72. p.), illetve Calcan (17. p.).

 

ZTE: Demjén - Bolla, Szépe, Lesjak, Bedi - Katelarisz, Mitrovics, Stieber ( Katanec 67. p.), Böle, Radó - Ikoba (Barczi 82. p.). Vezetőedző: Márton Gábor.


Újpest: Banai - alázs B., Heris, Litauszki, Risztevszki - Onovo, Nwobodo, Pauljevics, Rácz (Bacsa 80. p.), Calcan ( Csongvai 58. p.) - Perosevics (Novotny 63. p.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

 

DSC 0664

 


Az első 15 percben letámadott az Újpest, nem hagyta kibontakozni a ZTE-t. Ennek eredményeként Demjén passzolt rossz helyre, amiből nagy újpesti helyzet adódott, a kapus szerencsére korrigálta saját hibáját. Nem sokkal később egy vendég kontra végén Calcan elegánsan csavart a bal felső sarokba, 0-1. A bekapott gól megzavarta a zalai csapatot, de az Újpest nem élt a lehetőséggel. Sőt, egy remek indítás után Radó lépett ki a védők közül, és egyenlített, 1-1. A félidő hátra lévő részében a ZTE játszott fölényben, helyzetek nélkül.

 

DSC 0695

 


A második félidő elején pár percre beszorította a fővárosi együttes a ZTE-t, eredmény nélkül. A házigazdák fokozatosan vették át az irányítást. Előbb Banai védte bravúrral Lesjak fejesét, majd egy újabb Radó villanás után megszerezte a vezetést a ZTE. A hazaiak csatára 17 méterről lőtt a bal alsó sarokba, 2-1. A bekapott gól után fölénybe került a vendégcsapat, de mindössze egy lehetősége akadt, amit ha nehezen is, de tisztáztak a hazai védők.
Küzdelmes mérkőzésen szerzett nagyon fontos három pontot a ZTE.

 

DSC 0722a

 


Értékelés:


Márton Gábor, a ZTE FC vezetőedzője: - A győzelem elsősorban a csapat érdeme. Nagyon kellett számunkra a három pont, a többi találkozó is jól alakult a mi szempontunkból, remélem a fiúk elhiszik, hogy ki lehet harcolni a bent maradást.


Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: - Jól kezdtük a mérkőzést, a második lehetőségünket kihasználtuk. A ZTE egyenlítő gólja után visszaesett a játékunk. Nem láttam a csapaton a minden áron való győzni akarást. A második félidőben egyik csapat sem nyújtott pluszt, a ZTE talált egy gól nyert.

 

Fotó: Zavilla András

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates