Nyomtatás

Lipót Pékség SE (NB III) - ZTE FC 3-1 (1-0)

Magyar Kupa nyolcaddöntő első mérkőzés, Lipót, 250 néző. Vezette: Gaál Ákos.

 

 

Lipót: Dénes Zs., Simita G., Tóth L., Bieder G., Zámbó B., Nagy O. (64. Varga T.), Csete Z., Kapa M., Kovalovszki M., Zimonyi D. (88. Farkas Z.), Harsányi Z. (82. Vörös T.), vezetőedző: Varga Péter.

 

ZTE: Szemerédi, Bedi B., Bobál D., Gergényi B., Szépe J., Barczi D., Kocsis G., Ostrek S. (61. Ikoba), Mcwoods, Babati B. (64. Radó A.), Bobál G. (64. Fanos K.), vezetőedző: Márton Gábor.

 

Gólszerzők: Harsányi Z. (7.), Csete Z. (57.), Zimonyi D. (76.), ill. Ostrek S. (61.)

 

Kiállítva: Barczi D. (51., ZTE FC)

 

Az NB III-as bajnokság Nyugati élcsoportjának vendége volt a kupában az edzőváltáson átesett ZTE. Beragadt a” rajtnál” a zalai csapat. A széltől támogatott hazaiak gyorsan megszerezték a vezetést. Lassan vette fel a meccs ritmusát a zalai csapat, egy kis időnek el kellett telnie, hogy magához térjen. Két lehetőség is adódott a zalaiak előtt, de mint oly sokszor a bajnokság során mindkettő kimaradt. A félidő hajrájában kis híján megduplázta előnyét a hazai csapat.

Fordulás után Bobál G. helyzete után. Barczi egy műesésért megkapta második sárgáját, ami pirosat ért. Az ember előny gyorsan kihasználta a hazai együttes, és két gólos előnyre tett szert. Az emberhátrányban játszó vendégcsapat ezután átvette az irányítást és szépített. Egy újabb védelmi hiba után azonban ismét két góllal vezetett a Lipót. A zalaiaknak nem sikerült újabb gólt szerezniük.

Meglepte ellenfelét a Lipót, a legjobb lélektani pillanatokban szerzett gólt. A ZTE továbbra is mély gödörben van. A továbbjutás nem veszett még el, de addig, az Újpest ellen is kellene egy nagy bravúr. 

A visszavágót február 19-én, szerdán rendezik 18:00-kor Zalaegerszegen.