Bp. Honvéd - ZTE FC 2-0 (1-0).

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Budapest, 2246 néző. Jv.: Erdős (Georgiu, Huszár). Gólszerzők: Kálnoki-Kis (43. p.), Lanzafame (91. p. 11-esből).

Bp. Honvéd: Tujvel - Ikenne-King, Kamber, Batik (Kálnoki-Kis 21. p.), Hidi, Lovrics - Alijit, Kesztyűs (Uzoma 85. p.), George (Nagy G. 58. p.), Moutri - Lanzafame.. Vezetőedző:Giuseppe Sannino.

ZTE Demjén - Bolla, Lesjak, Szépe, Gergényi - Kocsis, McWoods, Kateralis, Ostrek, Barczi, Stieber 62. p.), Ikoba (Bobál G.. 76. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Ezúttal is új összetételben lépett pályára a ZTE. Bobál D. sárga lapja miatt hiányzott, az eddigi kezdők közül Stieber, Mitrovics és Bedi a kispadon ült. A Honvéd mindjárt a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, de helyzetet nem sikerült kialakítania. Közben Ikobának akadt két kisebb lehetősége. Félóra utána hazaiak előtt adódott két gólszerzési lehetőség. A ZTE összességében jól védekezett. Azonban a félidő hajrájában ismét szöglet után kapott gólt, nem először a bajnokságban. Kálnoki-Kis talpalta a labdát a zalai kapuba, 1-0.

Szünet után vezetése ellenére visszahúzódott a Honvéd, kontrázni próbált. A ZTE enyhe fölényben játszott, de nem talált fogást a hazai csapaton. A mérkőzés során mindössze két lövést kellett védenie Tujvelnek. A zalai kapuban Demjén védett kétszer bravúrral.. A hosszabbításban egy hazai kontra végén Szépe belépőjét szabálytalannak ítélte a játékvezető, a megítélt 11-est Lanzafame lőtte a zalai kupa, 2-0.

A ZTE - mint oly sokszor a bajnokság során - egyenrangú ellenfél volt a mezőnyben. A játékából azonban ezúttal is hiányzott a gól, így ismét kikapott.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE edzője: - A mezőnyben ma sem játszottunk rosszul. Most is kipontozódtunk egy pontrúgás után. Sajnos, sok ilyen gólt kapunk, az edzéseken sokat dolgozunk, de ezen szituációk hárításának még nincsen eredménye. Támadásban nagyobb ütőerővel kellene támadni az ellenfél kapuját.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates