Paks FC - ZTE FC 2-0 (1-0).

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Paks, 1119 néző. Jv.: Bognár, Kóbor, Garai). Gólszerzők: Kelemen (26.p.,), Böde (76. p.).


Paks: Rácz - Gévay (Poór 46. p.), Osváth, Kulcsár, Kelemen – Szakály D. (Kecskés 66. p.), Könyves (Hahn 77. p.), Lenzsér, Balogh B. - Bertus, Böde. Vezetőedző: Osztermájer Gábor.

ZTE: Demjén - Bolla (Katelans 74. p.), Lesjak, Bobál D., Bedi - Kocsis, Mitrovics, Stieber, Radó (Barczi 79. p.) - Babati (Ikoba 59. p.), Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna.

Jól kezdte a zalai csapat a találkozót, Babati lőtt éles szögből fölé. Egy rövid időre a Paks letámadott, ami nem ízlett a vendégeknek. Aztán a ZTE újból átvette az irányítást. Előbb ismét Babati hibázott kecsegtető helyzetben, aztán Radó lőtt ziccerben a felső lécre, majd Bedi fejelt tiszta helyzetből fölé. A ZTE azonban kihagyta lehetőségeit.

A hazaiak első helyzete viszont gólt ért. Szabadrúgás után hibáztak a ZTE védői, Kelemen közelről fejelt a kapuba, 1-0. Ezt követően a házigazdák visszaálltak, a ZTE mezőnyfölényben játszott, eredmény nélkül. Egy veszélyes paksi kontra végén Demjén tisztázott. A félidő zárásaként Radót rántották le a 16-oson belül, a bírói síp azonban néma maradt.

Fordulás után Demjén védett egy lövést. A vendégek mezőnyfölényben játszottak, de még helyzetekig sem jutottak el. Egy kóbor lehetőség végén Lesjak fejelt közelről mellé, majd Ikoba gyenge lövését védte Rácz. Aztán a 76. percben Böde lódult meg, a ZTE védői lest reklamáltak, hiába, a csatár a hálóba lőtt, 2-0. A hátra lévő időben tovább erőlködött a zalai csapat, eredmény nélkül. Stieber még szabadrúgásból eltalálta a felső lécet.

A ZTE ezúttal is kikapott, pedig több helyzete volt, mint elenfelének. A Paks kevés lehetőségéből kettőt értékesített és megnyerte a mérkőzést.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Szomorúak, csalódottak vagyunk, nem erre készültünk. A mérkőzés elején számos helyzetet kialakítottunk. Durva egyéni hiba után kaptuk az első gólt. Utána is megvoltak a lehetőségeink, a fordításra, de kimaradtak . Véleményem szerint nem kaptunk meg két büntetőt sem. A focit gólra játsszák, ebben kell fejlődnünk.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates