A ZTE FC szombaton a horvát fővárosban lép pályára.

 

 

Nem akármilyen kerettel készül a horvát bajnok Dinamo Zagreb labdarúgó együttese a ZTE FC elleni szombati zárt kapus felkészülési mérkőzésre a horvát fővárosban, hiszen a január 7-én munkába állt zágrábi rekordbajnoknál valamennyi ásza pályára léphet az egerszegi kék-fehérek ellen 14 órától.


- Úgy készülök a bajnokság tavaszi folytatására, hogy a kezem alatt dolgozó keret együtt marad – fogalmazott Nenad Bjelica, a Dinamo szakvezetője. - Ha esetleg mégis lenne távozónk, a mostani felkészülési időszakunkra is legalább tíz fiatalt hívtunk fel az első csapathoz, vagyis van miből merítenünk.

nenad bjelica

Nenad Bjelica, a Dinamo Zagreb vezetőedzője reméli, tavaszra a zágrábiak kerete nem sokat változik.


A vezetőedző szavai már csak azért is fontosak, hiszen nem titok, a Bruno Petkovic, Dani Olmo, Mislav Orsic, valamint Nikolo Moro alkotta négyesért igencsak élénk az érdeklődés a horvátnál nívósabb bajnokságokból. Nem titok, hogy az immár a spanyol válogatottban is bemutatkozott 21 esztendős Dani Olmo neve szerepel a hírek élén és azért is érdekes a körülötte kialakult helyzet, hiszen a középpályás szeretne pályára lépni az Európa-bajnokságon is, amihez persze stabil és játékpercekkel teli tavasz szükséges.


A horvátok 30-40 millió eurót remélnek érte, más kérdés, hogy a téli átigazolási időszakban ennyi pénzt ki fizetne a labdarúgóért? Úgy tűnik, a Barcelona egy összegben ennyit biztosan nem, hiszen megtette ajánlatát, ami tízmilliókkal(!) kevesebb... Az ok rendkívül prózai: katalán oldalon azt mondják, a játékosnak már csak másfél éve van hátra mostani zágrábi kontraktusából és egy fiatal esetében a Dinamo által remélt összeget - e helyzetben - nem adnák meg, lévén egy év múlva gyakorlatilag már amúgy is szabadon tárgyalhatnának vele...


- Ugyan valamennyien pénzből élünk, így az életben nem elhanyagolható tényező, ugyanakkor Zágrábban kimondottan elégedett vagyok helyzetemmel, ami a sportszakmai és a hétköznapi életet is illeti – ezek már a 27 esztendős szélső támadó Mislav Orsic szavai voltak, aki eddig az idény során már tizennyolcszor volt eredményes a zágrábiaknál és a horvát válogatottban is bemutatkozhatott. Megjárta már Kínát is a játékos, menedzsere pedig az a Branko Hucika, aki annak idején Magyarországon is játszott a győri ETO színeiben. Ajánlatai a Távol-Keletről és az USA-ból vannak, de a köztudatba talán kissé későn berobbant futballista tisztában van vele, a megfontoltság az ő karrierjében igencsak fontos.

orsic

Mislav Orsic az idényben már 18 találatnál jár tétmeccseken a Dinamo színeiben.


A 21 éves középpályás Nikola Moro esetében a Monaco és a Sahtar érdeklődéséről lehetett többi között hallani az utóbbi napokban, ugyanakkor az átigazolási gépezet még csak most lendülhet mozgásba. Az említettek ellenére jó esély kínálkozik arra, hogy a svájci, illetve bosnyák válogatott Mario Gavranovicon és Izet Harovicon kívül gyakorlatilag az őszi BL-keret – melynek összértéke papíron már jóval meghaladja a 100 millió eurót - fogadja a ZTE FC-t.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates