Futballarium NagykanizsaA nagykanizsai labdarúgásban munkálkodók keltek útra szűk másfél hete Barcelonába, hogy megnézzenek egy FC Barcelona-mérkőzést a spanyol bajnokságból. A csoportban találhattuk id. Vlaszák Gézát, aki a dél-zalai futball „lenyomatát” is igyekezett a katalán nagyvárosban otthagyni.

- Még a korábbi, tehát a 16. forduló Barca – Mallorca találkozójára mentünk ki, de egy kicsit azért másképp alakult a szimpla futballturizmus sorába vehető hétvége – kezdte a korábbi remek kapus. - Természetesen láttuk, ahogy Lionel Messi a Camp Nou gyepére behozta és megmutatta hazai közönségének a hatodik Aranylabdáját, a kinti napjainknak azonban volt egy számunkra talán még emlékezetesebb története.

 

Futballarium Nagykanizsa

 


Bizonyára sok szurkoló előtt egyáltalán nem titok, hogy a barcelonai stadiontól, pontosabban a Barca otthonától nem messze működik egy Futballárium nevű hely, mely amellett, hogy remek étterem, egyben a labdarúgó ereklyék legkülönbözőbb fajtáinak is úgymond bemutatóhelye. Az üzemeltetői magyarok és a Kubala-Kocsis-Czibor-, valamit az Aranycsapat-vonulat mellett számos magyar vonatkozású futballemlékekkel is gazdagon „felvértezett”. Az általunk taglalt sztori innen vált igazán izgalmassá...


- Tömören fogalmazva, én bizony vittem magammal a hely magyar gazdáinak zászlókat a nagykanizsai futball múltjából és jelenéből, emellett a kanizsai labdarúgás hatvan esztendejét bemutató könyvemből a 500. példányt – egyelőre utolsó darabját - is odaajándékoztam a kintieknek. Mondanom sem kell, nagy örömmel fogadták és az ajándékok úgy érzem, méltó helyükre is kerültek. A világ számos helyéről rengeteg patinás egyesület valamilyen relikviáját láthattuk a hangulatos helyen, nos, immáron elmondhatjuk azt is, hogy ezzel Nagykanizsa is felkerült Futballárium „térképére”...


Kép: Id. Vlaszák Géza nem üres kézzel érkezett Barcelonába, a Futballárium egyik magyar tulajdonosának, Beke Erikának adta át nagy örömmel a nagykanizsai labdarúgás "lenyomatait"

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates