Ferencvárosi TC - ZTE FC 3-2 (3-1).

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Budapest, 9129 néző. Jv.: Bognár (Buzás, Kóbor). Gólszerzők: Boli (8. p.), Tokmac (15. p.), Isael (45. p.), illetve Radó (18. p.), Bobál G. (60. p.).

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazics, Frimpong, Civic – Isael, Haratin, Ihnatenko - Boli (Signevics 85. p.) Tokmac(Skhvak 76. p.) Varga (Botka 85. p.) Vezetőedző: Szergej Rebrov.

ZTE: Demjén – Bolla, Devecseri, Bobál D., Bedi - Stieber, Mitrovics, Golodiuk (Ikoba 50. p.), Radó (Babati 70. p.) Kocsis – Bobál G. (Grumics 86. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A ZTE-ben Lesjak sérülése nem jött rendbe, Devecseri került a helyére a csapatba.

Bobál G. ollózását fogta Dibusz, aztán a Ferencváros első támadása gólt ért. Helyezkedési hiba után Boli lőtt a hálóba, 1-0. Gyorsan jöhetett volna a második, de egy véleményes 11-es után, Demjén helyett hárított a kapufa. Nem sokkal később ismét bakizott a zalaiak védelme, Tokmac futotta le a zalai védőket mesés egyszerűséggel és lőtt a kapuba, 2-0.

Nem roppant össze a ZTE, egy szép támadás végén Radó lőtt a hosszú sarokba, 2-1. Egy szöglet után ismét a kapufa hárított Demjén helyett. Megfigyelhető volt, hogy a hazaiak játszi könnyedséggel hozták zavarba a zalaiak védelmét. Már mindenki a félidő végét várta, amikor egy felívelt labda után Kocsis lyukat rúgott, Isael élt a lehetőséggel, 3-1.

Fordulás után egy darabig a Ferencváros játszott fölényben, kisebb helyzetei is akadtak, amelyek kimaradtak. A ZTE fokozatosan vette át a mérkőzés irányítását. A 60. percben Stieber lövése kipattant Dibuszról, Bobál G. jól érkezett és csökkentette hátrányát a ZTE, 3-2. A folytatásban is több helyzete volt a zalaiaknak, Babati nagy helyzetben a kapufára fejelt. A hajrá perceiben fölényben játszott a ZTE, de egyenlítenie nem sikerült.

Helytállt a már éllovas otthonában a ZTE, de védelme ezúttal is sokat hibázott, így maradt számára ismét a szimpatikus vesztes szerepe.

Értékelés:

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon mérges vagyok, mert az első félidőben sok védelmi hibát követtünk el. A második félidőre összeállt a védekezésünk, jól játszottunk, de nem sikerült az egyenlítés.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates