DSC 0406ZTE FC - Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (0-1).

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 2780 néző. Jv.: Kassai (Szalai, Széchényi). Gólszerzők: Bobál G. (60. p.), illetve Zivzivadze (40. p.). Piros lap: Farkas D. (81. p.).

 

ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Bedi - Kocsis, Babati (Ikoba 54. p.), Stieber, Radó (Grumics 89. p.), Mitrovics (Golodiuk 91. p.) - Bobál G. Vezetőedző: Dobos Barna.


Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D., Pillár, Katanec, Silye - Cseri (Sabján M. 89. p:), Berecz, Karnitski, Pakár (Vajda 71. p.), - Nagy D. (Vadnai 84. p.), Zivzivadze. Vezetőedző: Kuttor Attila.


Óvatosan kezdtek a csapatok, majd a vendégek lövését kellett védenie Demjénnek. Az első 15 percben a Mezőkövesd játszott enyhe fölényben. Bedi célt tévesztett lövése után, egy vendéghelyzet maradt ki. Több perces mezőnyjáték után Babati hibázott nagy helyzetben. A félidő hajrájában egy védelmi hiba után Zivzivadze - aki Mezőkövesden is a ZTE hálójába talált - megszerezte a vezetést a vendégeknek.

 

DSC 0406

 


Szünet után gyorsan egyenlíthetne a hazai csapat. Bobál G-t könyöklik le a 16-oson belül, a megítélt 11-est Babati gyenge lövését azonban Szappanos hárítja. A kihagyott büntető nem töri le a ZTE-t. Enyhe fölényben játszanak a hazaiak. Egy szöglet utáni kavarodás végén Bobál G. egyenlít. Átveszi az irányítást a hazai csapat, de a vendég kontrák is veszélyesek. Kétszer véd Demjén. A találkozó hajrájában Radót rántják le a 16-oson belül, ismét 11-est kap a ZTE és tíz főre fogyatkoznak a vendégek. Radó rém gyenge büntetőjét hárítja Szappanos. A hátra lévő időben a Mezőkövesd taktikusan megtartja a döntetlent.

 

DSC 0425

 


A ZTE főleg a második félidőben játszott jobban ellenfelénél, azonban amelyik csapat két 11-est is kihagy, nem érdemel győzelmet.

 

DSC 0429


Értékelés:


Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Több hibát követtünk el védekezésben, s egyet ellenfelünk kihasznált. A második félidőben kétékes szerkezetre álltunk át, Ikoba jól kapcsolódott be a játékba. Sajnálom, hogy két 11-est is kihagytunk. Megyünk tovább, biztató, hogy élcsapatok ellen is helytállunk.


Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője: - Két jó csapat meccsén a 11-esek ellenére igazságosnak tartom a döntetlent. Nem könnyű a ZTE ellen játszani, több jó együttes is már szenvedett ellenük. A bekapott gól után is voltak helyzeteink, de úgy érzem, ma számunkra ez volt a maximum.

 

Fotó: Zavilla András

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates