Eredményesség terén kell előbbre lépni.


Lezajlott az első kör a labdarúgó NB I-ben. Az újonc ZTE FC a 12 csapatos élvonalban a 11. kieső helyen áll, de semmi nincsen veszve, mivel a mezőny rendkívül szoros. A hőn áhított cél a bent maradás még meglehet. Mennyire elégedettek a csapat vezetői, erről érdeklődtünk a ZTE-nél.

 


Salloi1– Több célt tűztünk ki az idényre - vágott a dolgok közepébe Sallói István sportigazgató. – Az egyik, hogy az átlagos nézőszámot emeljük és ebben a mutatóban közvetlenül a Ferencváros mögött helyezkedjünk el. Tervünk teljesült, sok nézőnk van, a hazai találkozóinkat szép számban látogatják a szurkolók. A Magyar Kupában szeretnénk eljutni a legjobb 16-ig, erre jó esélyünk van, mivel a megyei bajnokságban szereplő Szarvas lett az ellenfelünk. Egy további szerencsés sorsolással, akár a döntőig is eljuthatunk. A harmadik célkitűzés, a bajnokságban a top tízbe kerülés. Igaz tizenegyedikek vagyunk, de a mezőny rendkívül tömör. Kettővel kevesebb pontot szereztünk annál, ami beterveztünk. Ha az egyiket megnyerjük két döntetlenünkből, elégedettek lehetnénk. Rövid idő alatt felvettük az élvonal ritmusát, játékban rendben van, a csapat jól játszik, sok gólt szerzünk. Ami hiányzik: az élvonalbeli rutin. Sajnos, emiatt vesztettünk el több mérkőzést.

 

- Ha a labdarúgás pontozásos sportág lenne előrébb állna a ZTE a tabellán. Nem kell(ene) elmozdulni a célfutball felé, hiszen csak sok pontot szerezve lehet bent maradni az élvonalban?


- Azért játszunk szépen, mert focizni szeretnénk, ehhez a filozófiához igazoltunk játékosokat. Egyértelmű, hogy a szép játék mellett javulni kell eredményességben is. A védekezésünkön feltétlenül javítunk kell, ügyelnünk kell rá, hogy amit elől összehozunk, hátul ne romboljuk le. Az mindenképpen pozitívum, hogy a vesztes mérkőzéseinken sem úgy kaptunk ki, hogy nem volt esélyünk a döntetlenre, vagy akár a győzelemre is. Összegezve, egyik ellenfelünk sem focizott le minket a pályáról. Tapasztalom szerint a találkozók fordulópontjait rendre elbukjuk, ebben kell javulnunk, akkor növekszik pontjaink száma.


- A ZTE a látottak alapján a védekezésben gyengébb. Sok gól kapt a kapu elé belőtt labdákból…


- A védekezésben feltétlenül előbbre kell lépnünk. Látni kell, hogy csapatunk nem elég magas. A bajnokság előtt is tudtuk, hogy ebből lehetnek problémáink. Lettek is. Látni kell azt is, hogy a kulcsszituációkban a játékvezetők rendre a ZTE kárára tévednek. Mérlegelnek a játékvezetők, - a kisebb csapatok csapatok kárára - s egy-egy ilyen döntés befolyásolja a mérkőzés alakulását is. Nincs meg e kellő tisztelet felénk, nincs mese, ki kell vívnunk.


- A téli szünetben szeretnék tovább erősíteni a csapatot. Van erre reális esély?


- Szeretnénk két-három játékost igazolni, akik erősítést jelentenek. Ez anyagiak kérdése. A feljutást követően sem emelkedett a szponzorok száma a ZTE-nél. Továbbra is egyedül Végh Gábor többségi tulajdonos működteti a ZTE-t. Rajta múlik, hogy mennyit akar még költeni a csapatra. Remélem, hogy lesz lehetőségünk igazolásra.


- Régebben mondta, nagy kérdés, hogy a játékosok közül ki éri meg az élvonal szintjét. Miként látja, ez mennyire sikerült?


- Szinte mindenki szintet tudott lépni. Látszik a játékunk minőségében. Koncentráció terén kell mindenképen előre lépni. Az élvonalban hibáinkat rendre góllal büntetik az ellenfelek.


- Mit vár a folytatásban?


- A második körben többet játszunk itthon, s több győzelmet várok a hazai mérkőzéseinken. A második körben olyan csapatok érkeznek hozzánk, amelyek közvetlen riválisaink, ellenük mindenképpen a győzelem megszerzése lehet a célunk. Ha ez megvalósul, akkor sikerülhet jelentősen javítanunk jelenlegi helyezésünkön.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates